** Bir süredir ismi Batman Belediye Başkan aday adaylığı için geçen BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, partililerle bir araya geldi. Aday adaylığıyla hakkında çarpıcı mesajlar veren Karabulut; “Önemli olan halkın adayı olmak. Halk ne derse, o olur” dedi…


“ADAYI HALK BELİRLEMELİ”
Belediye Başkan aday adaylıkları için müracaatların bugün mesai saatlerinde son bulacağı açıklanan BDP’de, Örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcılarından Ayhan Karabulut, aday adaylığı konusunda açıklama yaptı. Dün BDP Batman il teşkilatında partililerle bir araya gelen Karabulut; “Aday adaylığım konusunda bir süredir ismim ortaya atılıyor ama tutumumu ortaya koydum. Sanki kendim partinin adayıyım gibi hava estiriliyor. Böyle bir şey yok. Kimse ‘ben partinin adayıyım’ dememeli. Halk, adayı belirlemelidir diyorum” dedi.

BELEDİYECİLİKTEN UZAĞIM”

Karabulut, şunları söyledi; “Partimin mensubuyum. Halkıma da layık olmaya çalışıyorum. Benim mevki-makamda gözüm yok. Üstelik belediyeden uzağım. Halkımın bana verdiği değere layık olmaya çalışıyorum. Ben başka grupların peşine düştüğü küçük hesaplar içinde değilim. Tek isteğim bu halkın sevgi ve saygısına layık olmaktır. Sanki birileri adaylık meselesini farklı alana çekiyor. Halk tercihini ortaya koymalı. Adayı halk belirlemelidir. Elimi açıp, bana oy verin demiyorum. Kimin aday adaylık iddiası varsa kendisini ortaya koymalıdır.”

Editör: TE Bilişim