**HDP Batman heyetinin Silvan’a gidişi öncesi Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli: “Devlet, Kürdistan’da ciddi bir savaş konsepti yürütüyor” dedi.

 

** Becerikli, şöyle devam etti: “Eğer bir kent merkezine asker gelmişse, tanklar etrafı kuşatmışsa ve havadan operasyon yapılıyorsa, orada olan vekilleri ve halkı hedef alıyorsa, bunun adı imha savaşıdır. Bu bir halkı imha etme savaşıdır.”

 

“GÜVENLİK BÖYLE SAĞLANMAZ”

Diyarbakır-Silvan’da yaşanan çatışmalar nedeniyle sokağa çıkma yasağının 10. günü de geride kalırken, HDP Batman heyeti dün öğle saatlerinde Silvan’ın yolunu tuttu. Silvan’a gitmeden önce Belediye binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, devletin Kürdistan coğrafyasında savaş konsepti yürüttüğünü söyledi. Becerikli, şöyle devam etti: “Hükümet, orada yapacağı katliamları örtbas etmek için hiç kimsenin ilçeye girmesine izin vermiyor. Biz bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Uygulamalar, 80’li yılları aratıyor. Çatışmayı yükselterek güvenlik sağlanmaz. Varsa bir talep, devletin görevi diyalog ve konuşarak ordaki sorunu çözmesi gerek. Eğer bir kent merkezine asker gelmişse, tanklar etrafı kuşatmışsa ve havadan operasyon yapılıyorsa, orada olan vekilleri ve halkı hedef alıyorsa, bunun adı imha savaşıdır. Bu bir halkı imha etme savaşıdır.”

 

 

“ÇEVRE İLLERE YAYILABİLİR”
Yaşananların diyalogla çözülmesi gerektiğini de ifade eden Becerikli: “Eğer gerçekten Türkiye’nin güvenliğini istiyorlarsa, Türkiye halklarının birlik ve bütünlüğünü istiyorlarsa önce talepleri alıp, diyalog yoluyla sorun çözülmesi gerekiyor. Aksi durumda yaşanacak her türlü ölümlerden, katliamlardan devleti sorumlu tutacağız. Silvan’da başlayan, çevre ilçelere ve belki de illere yayılacak. Ki yayılacaktır, bu böyledir. Başından beri hep kaygımızı dile getiriyorduk. Suriye’den daha farklı, çok derin bir kaos yaşayacağız. Devletin, hükümetin başta sarayın, Cumhurbaşkanı’nın, halkları, inançları bu kadar ayrıştırması ve tekçiliğe doğru ciddi anlamda yürümesi bunun açık göstergesidir. Türkiye’yi açık bir bölünmeye onlar götürüyor” dedi. Partililer, daha sonra Silvan’a hareket etti.

Editör: TE Bilişim