** Batman Valiliği ile Newroz Tertip Komitesi arasındaki ‘izin’ belirsizliği sürüyor. Basın açıklamasında konuşan Newroz Tertip Komitesi üyesi Sabri Özdemir; “Valilik onay vermezse mahkemeye başvuracağız. Ancak izin verilmezse de halk Newroz’u kutlayacaktır” dedi.

“MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”
Batman’da Nevroz kutlamaları nedeniyle Valilik ve Nevroz Tertip Komitesi arasındaki ‘izin’ anlaşmazlığı sürüyor. Dün HDP il binasında basın açıklaması düzenleyen Tertip Komitesi, Valiliğin kararını mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Açıklamaya HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, DBP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve tertip komitesi üyeleri katıldı. Açıklamada konuşan Newroz Tertip Komitesi üyesi Sabri Özdemir: “Batman’da kutlanacak Newroz’u tertip, düzenleme ve güvenliğini üstlenmiştik. Ancak AKP hükümetinin, valilere gönderdiği genelgede izin verilmeyeceğini açıklandı” dedi.



“NEWROZ OLAYSIZ GEÇSİN”
Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Valiliğin başvurumuza onay vermemesi üzerine biz de mahkemeye kararın reddini talep edeceğiz. Biz Vali beye şunu belirttik; Pazar günü izin verilmese de Genel Başkanımız gelecek ve Newroz kutlanacaktır. Eğer izin verilmese ve halk Newroz’u kutlarsa, yaşanacak olumsuzlukların önüne geçemeyiz. Olabilecek taşkınlıklardan, yasakçı hükümetin sorumlu olacağını söyledik. Eğer ki izin verilmezse tertip komitesinin bir işlevi kalmaz ve halk yine Newroz’u kutlayacaktır. Onun için itirazımızı yapacağız, umut ediyorum ki bu itirazımız kabul edilecek. Newroz’un olaysız geçmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim