** Hafta sonu Turgut Özal bulvarında seçim lokali açılan Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, HDP’ye yüklendi.

 

** Bağımsız aday Gök: “Van’da bizler emanet değiliz, kadınız pankartları astılar. Sırf bu söz Resulullah’a ait olduğu için böyle bir pankart astılar. Bunlar Ezidi aday yapmaktan çok daha tehlikelidir” dedi.

 

BULVARDA LOKAL AÇILIŞI

Batman’da iki güçlü parti HDP ve Ak Parti’den sonra Hüda-Par’ın desteklediği Bağımsız aday Dr. Aydın Gök de seçim lokali açtı. Turgut Özal bulvarındaki lokal açılışına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, Abdurrahman Cens, Cemal Çoban ile Genel Sekreter Serkan Ramanlı, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, parti ilçe başkanları ve kalabalık topluluk katıldı. Lokal açılışı öncesi kalabalık kitleye seslenen Bağımsız aday Gök, HDP’yi sert sözlerle eleştirdi. Gök: “Bunlar Türk Kemalizminin kötü kopyalarıdırlar ve daha gaddar davranıyorlar. Kıblemiz Taksim’dir, Şengal’dir diyenler vardır. Daha önce kıblemiz Çankaya’dır diyenler vardı. Biz Müslüman'ız ve kıblemizi şaşırmayız, bizim kıblemiz Kabe’dir” dedi.

 

“HALK EZİDİ KAPTAN KABUL ETMEZ”

Gök, HDP’nin Ezidi adayına yönelik de eleştirilerde bulundu. Gök, şöyle devam etti: “Ne dediler, namus en büyük kabus, ‘Em jının ne namusa kesine, (biz kanınız kimsenin namusu değiliz.)’ Müslüman olan bir toplumda pervasızca bu tür pankartlar asabiliyorlar. Bunlar toplumdan namus değerini kaldırmaya yönelik tuzaklardır. Daha dün Van’da bizler emanet değiliz, kadınız pankartları astılar. Sırf bu söz Resulullah’a ait olduğu için böyle bir pankart astılar. Bunlar Ezidi aday yapmaktan çok daha tehlikelidir. Bizler Müslümanız ve bu halk bunlara kanmayacaktır. Yüzde 99’u Müslüman olan bir gemide bu halk Ezidi kaptan kabul etmeyecektir. Müslüman halkımız bunları tanımalıdır.”

Editör: TE Bilişim