Nakdi yardım sevinci yaşayan Halepli aile: “Kış öncesi bize yardım eli uzatanlardan Allah razı olsun” dedi. Muhtar Zeki Yasak ise 70-80 Suriyeli ailenin gözünün, kış öncesi yardımlarda olduğunu söyledi.

ZORDAKİ AİLEYE YARDIM

Batman Çağdaş’ın, ‘Katı atıklarla hayata tutundular’ sür manşetindeki haberin ardından yardımseverler, Halepli 4 çocuk annesi hamile Siyam Meric’e, yardım eli uzattı. Şirinevler mahallesi Aydınlar caddesinde oturan 30 yaşındaki Siyam Meric, inşaat ustası eşi Mehmet Üveyt’le her gün katı atık toplayıp, ailesinin geçimini sağlıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı, nakdi yardımı muhtar Zeki Yasak ile birlikte adrese ulaştırdı. 1 Yaşındaki Diyar, 4 yaşındaki Ayuşe, 5 yaşındaki Sabah ve 6 yaşındaki İsa’nın geçimi için her gün konteynırları eşeleyip, atık topladıklarını belirten anne Siyam Meric: “Kış ayı öncesi bize yardım ulaştıranlardan Allah yardımcı olsun” dedi.

 80 AİLENİN GÖZÜ YARDIMDA
Şirinevler ile Cumhuriyet mahallesinde 80 Suriyeli ailenin zor şartlar altında geçimini sürdürdüğünü ifade eden muhtar Zeki Yasak ise şunları söyledi: “Suriyeli sığınmacılar sürekli adres değiştirdikleri için düzenli kayıt tutamıyoruz ama zor durumdaki bazı ailelere yardımları ulaştırmak için sığınmacıların adreslerini tek tek tespit ediyoruz. İsmini gizli tutan bir hayırseverin nakdi yardımını Meric-Bilec ailesine teslim ettik. Aile adeta bayram sevinci yaşadı.” Bu arada ailesinin geçimini güçlükle sağladığını belirten inşaat ustası Mehmet Üveyt ise inşaat firmalarında çalışmak istediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim