*Ünlü ressam-sanatçı Ahmet Güneştekin, kademeli normalleşme süreciyle birlikte Diyarbakır’da açacağını serginin tarihini açıkladı.

SERGİ ÜÇ AY AÇIK KALACAK
Son 10 yılda dünyanın konuştuğu Batmanlı ünlü ressam-sanatçı Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’daki sergiyi Eylül’ün son haftasında açacağını söyledi. Diyarbakır Tiyatrosu ile birlikte önümüzdeki günlerde serginin açılışı için yeniden bir araya geleceklerini belirten Güneştekin, ‘Hafıza Odası’ Sergisi’nin Eylül ayının sonu ile Ekim’in başında açmayı planladıklarını kaydetti. Serginin 3 ay süreyle Keçi Burcu’nda ücretsiz olarak gezilebileceğini ifade eden Güneştekin, “Pandemiden ötürü iki kez ertelediğimiz sergiyi Eylül’ün sonu ya da Ekim’in başında açmayı planlıyoruz” dedi.

SANAT SOKAĞINA ESER KAZANDIRACAK
Yenilenen Batman’ın Sanat Sokağı girişine bir eser kazandırmaya hazırlanan uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in izinden giden Batman Belediyesi çalışanlarından Ruken Ekinci, yakında açmayı planladığı sergisinin son hazırlıklarını yaptığını söyledi. Dünya Sanatçısı Ahmet Güneştekin’in de dev portresinin aralarında bulunduğu 30’u aşkın doğa ağırlıklı resim sergisine Güneştekin’i de davet edeceğini belirten Ekinci; “Gururumuz Ahmet Güneştekin’in Eylül’de Diyarbakır’da açacağı sergiyi iple çekiyoruz. Ünlü sanatçımızı sergime de davet edeceğim” diye konuştu. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim