*3 Katlı binanın bahçesi ile teras katında 250’ye yakın Irak ve Suriye güvercini besleyen Naif Usta; ‘’Güvercin tutkunuyum. Irak ve Suriye güvercinlerini beslemek zor ama bulunduğum apartmana hayat veren güvercinler benim her şeyim’’ diyor.

GÜVERCİN TUTKUSU BİR BAŞKA
Irak ve Suriye’den getirdiği ‘paçalı’ ve ‘perdeli’ güvercinlere gözü gibi bakan 5 çocuk babası Naif Usta, Çarşı mahallesi İluh deresi kenarındaki 3 katlı binanın bahçesine özel güvercin yuvaları yaptı. Irak’tan getirdiği paçaları 12 cm uzunluğundaki güvercinler ile Suriye’de getirdiği perdeli güvercinlerin çifti 5.000 TL’den başlıyor, 15 bin TL’ye kadar çıkıyor. Güvercinleri satmaktan çok besleyen 59 yaşındaki Naif Usta; “Güvercin tutkusu bir başkadır. Güvercinleri görmeden dayanıyorum. Uzun bir süre önce Irak ve Suriye’den getirdiğim güvercinlere gözüm gibi bakıyorum. Yemlerini eksik etmiyorum. Güvercinler bakım ve ilgi ister. Üç ayrı bölümden yaptığım yuvalarda Irak, Suriye ve yerli güvercinleri ayrı yerde tutuyorum” dedi.

ÖZEL YUVA YAPTIRDI
Çarşı Mahallesi İluh deresindeki 3 katlı binanın bahçesi ve teras katında özel bölümlerden oluşan güvercin yuvaları yapan Naif Usta, şunları kaydetti: ‘’250’ye yakın güvercinim var. Onların sabah, öğlen ve akşam yemlerini veririm, bir de sularını ihmal etmem. Kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan etkilenmemeleri için güvercinlere özel bölümler yaptım. Özellikle paçalı güvercinlerin fiyatları daha pahalı olur ama ben güvercin satmaktan çok güvercin beslemeyi tercih ederim. Taklacı güvercinlerim de var. Onları görmeden rahat edemiyorum. Her gün işim, güvercinlerin arasına girip onların bakımını yapmaktır.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim