**Güney Kore’den gelen 60 kişilik bir grup öğrenci, Gülistan caddesinde ‘barış’ diye haykırdı. Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan olayların son bulması için sokak sokak dolaşıp dua ediyorlar.

**12-14 Yaş grubundaki Güney Koreliler, dilleriyle verdikleri anlamlı mesajı Batmanlı bazı yurttaşlar, alkışladı. Yöresel kıyafetleriyle ‘barış’ mesajı veren Güney Koreli çocuklar, sıcağa aldırış etmedi.
 
BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEDİLER
Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan olayların son bulması için sokak sokak dolaşıp dua eden Güney Koreli çocukların durağı bu kez Batman’dı. Önceki gün Diyarbakır’da ‘barış’ mesajı veren ve aralarında eğitimcilerin de bulunduğu Güney Koreli bir grup öğrenci, Batman’da ‘barış’ mesajları verdi. Güneydoğu’da yaşanan olayların son bulması için bölgeden mesaj vermeyi bir görev bildiklerini belirten Güney Koreliler adına konuşan Koordinatör Hyelee Tchah; “Buradaki olaylar bizleri üzüyor. Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan savaşların son bulması için her yerden barış mesajları veriyoruz” dedi.




DİLLERİYLE BARIŞ ŞARKILARI
Öğle saatlerinde Gülistan caddesi İnsan Hakları anıtı önünde yöresel kıyafetleriyle yaklaşık 60 kişilik Güney Koreli grup, dilleriyle barış şarkılarını söylediler. 12-14 yaş grubundaki Güney Koreli çocuklara eşlik eden öğretmenleri, sıcaktan etkilenenlere bol bol su verdi. Çevreden geçen ailelerle diyalog kuran Güney Koreliler,güzergahtaki bazı esnaflar tarafından da alkışlandı. Korelilerin verdikleri mesajı anlamlı bulduğunu belirten Batmanlı Nail İpek; “Biz de barış istiyoruz. Kilometrelerce uzaktan gelen Güney Koreli konuklarımızın bu mesajını oldukça anlamlı buluyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim