**Cumhuriyet’in 96. Yıldönümü, Batman’da coşkuyla kutlandı. Tebrikat töreniyle başlayan etkinlikler, tören alanındaki gösterilerle renklendi. Minikler Türk bayraklarıyla renk cümbüşü oluştururken, folklör ekibi ise gösterileriyle alkış aldı.

**Törende konuşan Vali Hulusi Şahin: “Devletimiz asırlık bir çınar oldu. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Barış Pınarı harekatında şer odaklarının nasıl bir araya geldiklerini hep birlikte gördük. İşte bu nedenle tüm saldırılara rağmen güçlü olmak zorundayız” dedi.

CUMHURİYET COŞKUSU
Cumhuriyetin 96. Yıl dönümü kutlamaları, Batman’da etkinliklerle kutlandı. Valilik toplantı salonundaki tebrikat töreniyle start alan etkinlikler, tören alanındaki programla devam etti. Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin ve protokol üyelerinin tam kadro yer aldığı kutlamalarda renkli görüntüler oluştu. Vali Hulusi Şahin ve Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, etkinlikleri izleyen vatandaşları tören aracıyla selamladı. Valilik binası karşısındaki tören alanında askeri birliklerin geçişinin ardından Halk Eğitim Merkezi’nin folklör ekibi gösteri gerçekleştirdi. Şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini Vali Şahin’den aldı. Kutlamalarda vatandaşlar Türk bayraklarıyla adeta renk cümbüşü oluşturdu.

“MİLLETİMİZ TÜM PLANLARI BOZDU”
Törende Batmanlıların bayramını kutlayan Vali Hulusi Şahin: “Devletimiz asırlık bir çınar oldu. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bundan bir asır önce dört bir yandan üzerimize çullananların hayasızca akınlarına maruz kaldık. Bizi boğmak için düveli muazzama, dört bir koldan saldırıya geçti. Yıllarca bir cepheden öteki cepheye koşan, vuruşa vuruşa kırılan orduları dağıtılmış, toprakları işgal edilmiş milletimiz son bir kuvvetle kıyama kalktı. Hedefimiz kayıtsız şartsız tam bağımsız yeni Türk devletiydi. Parolamız ya İstiklal ya ölüm idi. İşte bu sayededir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz tüm planları bozdu. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile kendisine kefen biçenlere, hasta adam diyenlere gereken cevabı verdi” dedi.

 “MAZLUMLARIN SON SIĞINAĞIYIZ”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bugün 96. Yaş günü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti, küllerinden doğarak Dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girmiştir. Dün Ankara önlerine gelenlerin bugün toplam nüfusları bizim ilkokul öğrencilerimizin sayısına ulaşmıyor. Toplam milli gelirleri, bizim kredi kartı hesaplarına dahi ulaşamıyor. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana büyük mesafe kat ettik. Başarılarımız küçümsenemez. Ancak geldiğimiz nokta ile yetinmemiz mümkün değil. Hedefimiz, büyük tarih boyunca mazlumların son sığınağı olan Devletimizi daha güçlü hale getirmek olmalı. Dosta güven veren, düşmanın yüreğine korku salan büyük Türkiye hepimizin hedefi olmalıdır.”

“DOST VE MÜTTEFİKLER KUMPAS KURDU”
Barış Pınarı harekatında şer odaklarının bir araya geldiğine de işaret eden Vali Şahin: “Bizim bugün dâhili düşmanlarımız var. 15 Temmuz’u yapan Fetöcü hainler, 40 yıldır kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan bölücü hain örgüt var. Nifak tohumu saçmak için her fırsatı ganimet bilen hainler var. Bizim harici düşmanlarımız var; Yüz yıllık Sevr planlarını tekrar tekrar hayata geçirmeye çalışanlar var. Bunun için terörizmden, ekonomik manipülasyona kadar her imkanı kullanmaktan çekinmeyenler var. Dost ve müttefik görünüp tüm kumpas fırsatlarını kullananlar var. Barış Pınarı harekatında bu şer odaklarının nasıl bir araya geldiklerini hep birlikte gördük. İşte bu yüzden güçlü olmak zorundayız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim