** Törende şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin 3 yaşındaki oğlu Efe, annesi Yasemin Kepekçi’ye, “Anne, babam hangisi?” diye sorması törene katılanları gözyaşına boğdu.

MİNİK EFE, AĞLATTI
Hafta sonu Kozluk-Sason ilçeleri arasındaki kırsal bölgede BTÖ unsurlarınca yola önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlamasıyla şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi ile Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer için Batman Jandarma Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet Deniz, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Altınkaya, Garnizon Komutanı, Hava Pilot Albay Ali Öztürk, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili, mahkeme başkanları, kamu kurum yöneticileri, şehit yakınları ve silah arkadaşları ile vatandaşlar katıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin 7 aylık hamile eşi, annesi Yasemin Kepekçi ve 3 yaşındaki oğlu Efe ile geldi. 2 şehit cenazesinin alana gelemesiyle minik Efe, annesine “Anne benim babam hangisi?” diye seslenmesi, çevresindekileri gözyaşlarına boğdu.

“DAİMA KALBİMİZDE YAŞAYACAKLAR”
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar: “Kozluk İlçesi Gümüşörgü Köyü sorumluluk alanında icra edilen ‘Şehit Uzman Çavuş Ali Gülnar Operasyonu’ kapsamında bölücü terör örgütleri tarafından yerleştirilen mayın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekci ve Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'i son yolculuğuna uğurluyuyoruz. Aziz şehitlerimizin, milletimizin birlik ve beraberliğe, vatanımızın bölünmez bütülüğü uğruna verdiği binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor. Ancak, bu ayrılış sadece bedenin bir ayrılmadır. Al kanlarını bayrağına verilen, vatan toprağı karış karış sulayan bu kahramanlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Onlar daime Türk milletinin kalbinde yaşıyor, yaşayacaklar. Hatıra ve ruhları heran bizlerle beraber olacaktır. Bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşması engellemek ve kanun hakimiyeti sağlamak maksadıyla görevlerimize daha da artan inanç azim ve kararlıkla devam edeceğiz” dedi. Daha sonra Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin cenazesi Kahramanmaraş’a, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'in cenazesi de toprağa verilmek üzere Samsun’un Bafra İlçesi'ne uğurlandı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim