* Nisan’ın ilk haftasında bölgede petrol aramalarına başlaması beklenen kısa adı TPIC olan Turkis Petrolleum İnternational Company Batman Ofisi, Türkiye Petrolleri'nin sondaj kulelerini devraldı. Eski atölyelerinin bir bölümünde çalışacak olan TPIC, alımını yapacağı 850 elemandan bir bölümüne ‘iş başı’ yaptırdı.

SONDAJ KULELERİ TPİC'TE
Türkiye Petrolleri’nin kuruluşundan bu yana sondajın bağlı olduğu milli petrol kuruluşu eski TPAO, sondajı tamamen TPIC'e devretti. Bölgede en büyük sahayı Batman’da açmaya hazırlanan TPIC, tecrübeli petrolcülere iş başı yaptırdı. Daha önce TPIC'te mağdur olan petrol emekçilerine ilk etapta iş başı imkanı tanıyan TPIC, hafta başından itibaren TP Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki sondaj kulelerini de teslim aldı. TP'de üretim ve kuyu tamamlama hizmetlerinin devam ettiği öğrenilirken, TPIC'in Nisan’dan itibaren bölgede ağırlıklı olarak petrol arama çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

ESKİ ATÖLYELER TPIC'TE
Yıllarca TP Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde sondaj makine bakım, sondaj kaynak, sondaj elektrik ve makine bakım atölyeleri de TPIC'in, çalışma sahasına dönüştürüldü. Ülke genelinde 850 eleman almayı planlayan TPIC, Batman bölge sahasına ise 500'e yakın eleman alacağı ileri sürülmüştü. Bölgede Adıyaman başta olmak üzere birçok ildeki işsizlerin TPIC Batman ofisindeki eleman alımı kadrolarına başvurduğunu belirten Batmanlı bazı işsizler; “Bölgede en büyük sahası Batman'da TPIC'in daha fazla eleman alımını şehrimizden yapması gerekiyordu. Duyumlarımıza göre Adıyaman’dan birçok eleman Batman’da işbaşı yaptı. TPIC yetkililerinin eleman alımıyla ilgili kamuoyuna doyurucu açıklama yapmasını bekliyoruz” diye konuştular. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim