* Mercimek hasadının ardından buğday ve arpa ürünlerinde de biçerdöverlerin hazırlık yaptığını söyleyen Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, "Batman ovasında hububat hasadı bekliyor, üreticinin gözü iyi fiyatta" dedi.

* Hububat ekimi kadar mısırın da son yıllarta gözde ürün haline geldiğini belirten Başkan Aydiş, "Batman ovasında artık mısır ekiliyor. Mısır ürünler arasında iyi gelir getiren ürünlerden. Üretici buğday ve arpa kadar mısırı tercih ediyor" diye konuştu.

BUĞDAYDA HASAT HAZIRLIĞI

 

Haziran'ın ilk haftasında hasadı yapılması beklenilen buğdayda rekoltenin üzerinde verim elde edilmesinin beklenildiğini belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, çiftçinin yüzünün güldüğünü söyledi. Batman ve yöresinde 250 bin tonun üzerinde buğday rekoltenin beklenildiğini kaydeden Oda Başkanı Aydiş, "Geçen hafta üretici mercimek hasadına başladı. Şimdi de sıra buğday ve arpa hasadı var. 250 bin ton üzerinde buğday hasadının yapılmasını bekliyoruz. Mercimekte 20 bin ton, arpada da 15 bin ton hasat beklentisi var. Üreticinin tek düşüncesi Toprak Mahsülleri Ofisi'nin iyi fiyat vermesi" dedi.

 

MISIR OVASI GİBİ...

 Son yıllarda Batman ve yöresindeki çiftçinin mısır ekimine de yöneldiğine dikkat çeken Oda Başkanı Aydiş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Üretici mısır ekimini sevdi. Çünkü hem iyi gelir elde ediliyor, hem de mısır silajı ve küspesi de büyükbaş hayvan yemi de sağlanılıyor. Her açıdan mısır ekimi üreticiye kazandırıyor. Hububatı tarlada kaldıran çiftçinin çoğu ikinci ürün için mısırı tercih ediyor. Batman ovasının üçte ikisini mısır oluşturuyor. Şimdiden mısır tarlalarda boy attı. Hububat kadar mısırın da bu yıl üreticinin yüzünü güldüreceğine inanıyoruz. Yeter ki ürüne iyi fiyat verilsin."

 

 

Editör: TE Bilişim