*7 Haziran seçimlerine 70 gün kala iddialı partilerde gözler Milletvekilliği aday listelerine çevrildi. Seçime odaklanan HDP’de İl Eşbaşkanları bugün Ankara’da toplanıyor.

*HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, Başkent’teki toplantının ardından Batman’a döneceklerini belirterek, “Seçim çalışmalarımızı hızlandıracağız. Mahalle Komisyonları ile bir araya geleceğiz” dedi.

LİSTELER ŞEKİLLENİYOR

70 Günün kaldığı genel seçimlerde aday gösterilecek Milletvekili aday listeleri için gözler partilerin Genel Merkezlerine çevrildi. HDP Batman Milletvekilliği aday adayı olan 31 kişi arasında listeye girecek 4 isim için çalışmalar son aşamaya geldi. 50 Milletvekili aday adayının olduğu AK Parti’de ön komisyonun tespit ettiği 8 kişilik isim Genel Başkanın masasına ulaştığı öğrenildi. Milletvekili aday listelerinin en geç 7 Nisan tarihine kadar açıklanacağı belirtildi.

HDPLİ EŞBAŞKANLAR ANKARA’DA

Halkların Demokratik Partisi Batman İl Eşbaşkanları Abdulbari Karaağaç ile Rojda Sürücü, İl Başkanları toplantısına katılmak üzere dün Başkent’in yolunu tuttu. Bir gün sürecek Başkanlar toplantısının ardından seçim çalışmalarına odaklanacaklarını belirten İl Eşbaşkanı Karaağaç, şöyle konuştu : “Başkent’ten döner dönmez genel seçimlere yönelik çalışmalarımıza hız vereceğiz. Mahalle Komisyonları ile birlikte bir araya gelip seçim çalışmalarımızı gözden geçireceğiz.”


BAŞKENT’TE KULİS

Temayül, mülakat ve eğilim yoklamasının ardından soluğu Başkent’te alan AK Parti Batman Milletvekili aday adayları Nisan’ın ilk haftasında açıklanacak Milletvekili aday listeleri için kulislere yöneldi. Bazı Milletvekili aday adayları 8 kişilik listede yer alacaklarına dair umutlu olduklarını ifade ederek şunları söylediler : “En geç 7 Nisan’da açıklanacak Milletvekili listesine girebilmek için yoğun kulis yapıyoruz. Seçim bölgelerimizde yapacağımız çalışmalar tamamlandı. Artık söz Genel Merkezde.”

Editör: TE Bilişim