*Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik, son 1 ayda TP Batman Bölge Müdürlüğü’nden 150 işçinin erken emekliliğe ayrıldığını belirterek: “Bu sayı bayram sonrasında 200’ü bulabilir” dedi.

GÖNÜLLÜ EMEKLİLİK CAZİP OLUNCA
Yeniden yapılanma kapsamında küçülmeye doğru giden TP Batman Bölge Müdürlüğü’nde son 1 ayda 150 petrol emekçisi gönüllü emekliliğe ayrıldı. TPIC’in kamu kurum statüsüne kavuşabilmesine yönelik görüşmelerin bayram sonrasına kaldığını ifade eden Genel Sekreter Tekik, “TPIC için henüz yeni bir gelişme yok ama Türkiye Petrolleri’ne yıllarını veren petrol emekçilerinden şimdiye kadar 150 kişinin gönüllü emekliliğe ayrıldığını biliyoruz. Bu rakam bayram sonrasında 200’e çıkacağını tahmin ediyoruz. Erken emekliliğe ayrılanlar için getirilen cazip öneri, işçi arkadaşlarımızı emekliliğe yöneltmiştir. Gönüllülük anlamındaki emekliliğe diyeceğimiz bir şey yok” diye konuştu.

“TPIC KURAYLA ELEMAN ALMALI”

TPIC’in işsiz gençler için Batman’da ofis açtığını da kaydeden Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: “TPIC işsiz gençlerin müracaatlarını alıyor ama Türkiye Petrolleri’nden herhangi bir işçinin buraya geçişi söz konusu değil. Tahminlerimize göre, şu ana kadar 1000 civarında işsizlerin müracaatları olmuş. Eğer TPIC’e eleman alınacaksa kurayla olmalı. Aksi takdirde eleman alımı sınavı tartışma konusu olur. Türkiye Petrolleri son iki yıldır Batman’da tek bir eleman alımına gitmedi. Oysa gerek TP gerekse de TPIC olsun eleman alımında Batmanlı gençlere öncelik verilmelidir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim