*OHAL’in 17 Temmuz’dan sonra uzamayacak olmasına sevinen Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Sertkaya, “OHAL nedeniyle bazı bölgelerde avcılık yapmakta zorlanıyorduk. 17 Temmuz’dan sonra OHAL uzamayacak. Biz de göçerler gibi yaylalarda av yapabileceğiz” diyor.

“GÖÇERLER GİBİ RAHATLAYACAĞIZ”

Yaylalarda artık hiçbir engelle karşılaşmayan göçerler gibi Batman Avcılar ve Atıcılar üyeleri de 17 Temmuz’dan OHAL’in uzamayacak olmasına seviniyor. Batman’da 350 sertifikalı resmi avcının olduğuna işaret eden Dernek Başkanı Mehmet Sertkaya, “17 Temmuz’dan sonra OHAL uzamayacak artık. Bu karar Avcılar arasında da sevince yol açtı. Ava çıkıyorduk ama dolaşabileceğimiz alanlar kısıtlıydı. Bu yılın başlarında yayla yasağının kalkmasına göçerler de sevinmişti. Şimdi de biz seviniyoruz. Kırsalın bazı bölgelerinde avcılık yapamıyorduk. 8 Ağustos’ta av yasağı kalkıyor. Bıldırcın ve üveyik avı yapabileceğiz. Keklik ve tavşan yasağı da Eylül’de kalkacak. Dağ güvercinlerini de avlayabileceğiz” dedi.

“DAĞ KEÇİSİ VE GEYİK AVI YASAK”

Hasankeyf Mava ile Doğu Raman dağında dağ keçisi ile geyiklerin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Sertkaya, sözlerini şöyle sürdürdü : “Her avcının av sezonunda günlük limiti 2 keklik ile 1 adet tavşandır. Cumartesi ve Pazar günlerinin yanı sıra Salı günleri de ava çıkabiliyoruz. Bir süredir Doğu Raman’da keklik avı yasağı var. Bu bölgeye girmiyoruz. Olağanüstü Hal kalktığında biz de rahatlayacağız. Bir süredir yayla yasağının kalkmasıyla besiciler, bölgedeki her dağ ve yaylaya ulaşabiliyor. Biz avcılar da rahat bir avlama sezonuna girmiş olacağız. Dağ keçisi ile geyiklerin avlanmaması konusunda üyelerimizi uyarıyoruz. Bu hayvanları korumalıyız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim