* Geçen yıl Van'ın Edremit ilçesinden Batman'a gelen Abdülaziz Oral, kurduğu serada kabak, salatalık ve biber fidesi yetiştiriyor. Ekim sezonu öncesi 300 dönüm arazi kiralayan örnek çiftçi Oral: “Kimseden destek görmeden kendi imkanlarımla sera kurdum. Amacım, ucuz sebze-meyveyi yöre halkına sunmaktır” dedi.

SERADA FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
Batman'ın Güney Kent mahallesi çevresinde 300 dönüm arazi kiralayan Vanlı çiftçi Abdülaziz Oral, fide yetiştiriciliği için modern bir sera kurdu. 300 Bin TL'lik tohum fidesi için şimdiden çalışmalara 25 kişilik ekiple başlayan Oral: “Geçen yıl yine bu bölgedeki arazilerde 100 dönümlük alana kabak ektim. İyi de verim elde etmiştik. Bu yıl salatalık, biber, tere ve semiz otu için de şimdiden fide yetiştiriciliğine başladık. Yakın bir sürede fideleri toprakla buluşturacağız. 6 Aylık süre içerisinde 200 kişiye istihdam alanı da sağlamış olacağız. Bölgenin en iyi kabak ve salatalığı Batman'da yetişiyor” diye konuştu.

“DESTEK GÖRMEDİM”
30 Yıldır bölgede çiftçilik yaptığını ifade eden Vanlı çiftçi Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sera için naylona ihtiyacım var. Ancak bunu da kendi imkanlarımla tedarik ediyorum. Tarım İl teşkilatına başvurdum, destek alamadım. Geçen yıl hasat döneminde 200 kişiye yakın işsize imkan sağladık. Bu yıl daha fazla kişiyi çalıştırmayı planlıyoruz. Batman toprağı verimli. Yeter ki naylon ve altyapı için imkan bize sağlansın.” Öte yandan modern serada incelemelerde bulunan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, örnek çiftçilerin desteklenmesinin gerektiğini belirterek, “Batman ovasında her türlü ürün yetişiyor. Bunun ispatı da geçen yıl bir çok ürünü eken Vanlı çiftçimizin başarısıdır” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim