**Batmanlı çiftçiler, tohuma, gübreye ve yakıta para yetiştiremediğini belirtiyor ve ekliyor; “Bu giderler karşısında artık çiftçiliği bırakma noktasına geldik.”

“GİDERLERLE BAŞ EDEMİYORUZ”
Batmanlı çiftçinin tek derdi gübre değil. Tohum, ilaç, elektrik ve mazot fiyatlarındaki artışlar çiftçilerin elini yakıyor. Aylar sonra yağan yağış sonrası tarlalarını sürmeye başladıklarını belirten Kuyubaşı (Cegerlo) köy muhtarı Vehbi Gönülaçar; “Çiftçinin en büyük derdi gübre. İkincisi elektrik, üçüncüsü ilaç, dördüncüsü tohum, beşincisi ise mazot. Bu şekilde giderse önümüzdeki kısa süreçte bu işten vazgeçeceğiz. Gördüğünüz gibi bu toprakların hepsi boş kalacak” dedi.

“TARLAYI SÜRMEK ZOR”
Döviz kurundaki hareketlilik ile girdi maliyetlerinin ciddi oranda artışı nedeniyle çiftçinin artık tarlayı süremeyeceğini belirten Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan ise şunları söyledi; “Son dönemde artık birçok çiftçi bu işi gönülsüz yapıyor. Çünkü giderleri karşılayamayacak durumda. Tarlayı sürmek zor. Hasat toplamak daha zor. Her şey artık yakıta, tohuma ve gübreye gidiyor. Çiftçi bu şartlarda nasıl ekim yapsın.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim