*1969 Yılından beri babası merhum Hacı Emin Gür’le gıda sektöründe yer aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Sait Gür, “52 Yıllık süreçte un fabrikası, tohum işleme tesisi ve 100 bin ton kapasiteli lisanslı depolarla buğday ve un sektöründe yer alıyoruz. Kaliteden ödün vermiyoruz” dedi.

KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYEN FİRMA

AGR Gıda Sanayi-Hacı Emin Un fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Sait Gür, 52 yıldır gıda sektöründe istikrarlı gidişin öyküsünü anlattı. İş insanı Gür, “Merhum babamla 1969 yılında gıda sektörüne başladık. Un sektörüne 2003 yılında Hacı Emin Gür babamın adını verdiğimiz un fabrikasını markalaştırmak için hiçbir özveriden kaçınmadık. Bu sektörde hep kaliteyle yarıştık” diye konuştu.

“AİLECE GIDA SEKTÖRÜNDEYİZ”

Yıllardır gıda sektörüyle iç içe olduklarını belirten Gür, “Gıda sektöründen gelen bir aileyiz. Biz ailece bu sektörün içindeyiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk depolama tesislerini biz yaptık. Daha sonra lisanslı depolar dönemi başladı. İlk depolama tesisimizin ardından 35 bin ton kapasiteli lisanslı depoyu da hizmete açtık. Şimdi de Organize Sanayi Bölgesinde hem çevre dostu hem de hijyenik ortamıyla 50 bin ton kapasiteli lisanslı depoyu Batman’a kazandırdık” dedi.

“KALİTEYLE YARIŞIYORUZ”

İş insanı Gür, şöyle devam etti; “Gıda sektöründe yer aldığımız günden bu yana hiçbir zaman kaliteden ödün vermedik. Tesisimizde kaliteli buğday üretimi yapılıyor. Her yere kaliteli ürün ulaştırmayı bir görev biliyoruz. Kalite bizim için çok önemli. Ve en önemli prensibimizde bu. Bizler kaliteyle yarışmaya devam edeceğiz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli.”

“KALİTELİ HAMMADDE ALIYORUZ”

Hacı Emin Un Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyesi Marmara İşletme Fakültesi mezunu Abdurrahman Gür, 20 yıldır tarım sektöründe olduğunu söyledi. Gür,  “Bu sektörde daha çok buğday ve un imalatı yapıyoruz. Ayrıca çiftçilere kimyevi gübre tohumu ve ilaçların satışını yapıyoruz.  Sertifikalı tohum satışını da gerçekleştirdiğimiz tesisimizde buğday ve diğer hammaddeleri fiziksel gözleme tabi tutuyoruz. Analizden geçiriyoruz. Analizi iyi çıkmayan ürünü kesinlikle almıyoruz. En büyük farkımız da bu” dedi.

“ÜRÜN SATIŞI ÇEVRE İLLERE VE IRAK’A”

Ürün satışını daha çok Siirt, Mardin, Diyarbakır ile Kuzey Irak’a gerçekleştirdiklerini ifade eden Abdurrahman Gür, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ürünümüzün satışını daha komşu iller ile ilçelerine yapıyoruz. Bazen de Kuzey Irak’a ihracatımız oluyor. 6065 metrekarelik un fabrikamızda 15 bin ton depolama alanımız var. Ayrıca 1500 ton kapasiteli depo alanımızda mevcut. Günde 150 ton un hazırlıyoruz. Her şeyden önce kaliteyle yarışan bir firmayız. Müşteri memnuniyetini esas alıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim