** Batman, son dönemlerin en gergin Ramazan ayını yaşadı. Son bir aylık süreçte kent merkezinde meydana gelen kavgalarda silahlar ve bıçaklar konuştu. Bir aylık bilançoda 1 kişi yaşamını yitirirken, 70 kişi ise yaralandı.

 

NELER OLUYOR BİZE?
Bölge illerine oranla adli vakaların en az yaşandığı petrolkenti Batman’da son bir ayda meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgalar ürküttü. Ramazan ayının ilk haftalarında sinirlerin gerildiği kentte bir kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi yaralandı. Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre son bir ayda meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgalarda 70 civarında yurttaşın yaralanması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. İşte Batman’ın bir aylık bilançosundan bazı kesitler.

 

22 HAZİRAN

Batman’ın Çarşı merkezinde 22 Haziran’da alacak-verecek meselesinden çıkan kavgada 2’si ağır, 5 kişi yaralandı. 2000 İşmerkezi yakınındaki bir Rentacar bürosunda başlayan silahlı kavga, işmerkezi içinde de devam etti. Çevredekiler ile esnafın paniklediği olaya müdahale eden polis, silahlı bir kişiyi etkisiz hale getirdi. Olayda yaralanan C. K., T.E., C.E., Ş.E. ve M.A. Batman Bölge Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı.

 

23 HAZİRAN

Çarşı merkezinde meydana gelen kavgadan bir gün sonra Yavuz Selim mahallesinde de silahlı kavga yaşandı. Komşu iki ailenin tartışması kavgaya dönüştü. Kavgada pompalı tüfekler kullanıldı. Olayda Ş.B., F.B. ve B.A. yaralandı. Yaralılar, özel hastanede tedavi altına alındı.

 

30 HAZİRAN

Kavgaların önü kesilmedi. 30 Haziran’da kentin en işlek güzergahı Turgut Özal bulvarı Sevgi caddesinde yine alacak-verecek meselesi nedeniyle kavga çıktı. Turgut Özal bulvarı Öğretmen Evi karşısındaki Sevgi caddesinde bazı esnaflar arasında çıkan tartışma büyüdü. Çevredekilerin müdahalesine rağmen kavgada C.I, S.I, Ş.G, N.A ve M.G adlı şahıslar bıçak ve pompalı tüfekle yaralandı. Polis, olay yerinde 20 boş kovan topladı.

 

3 ÇOCUK BABASI ÖLDÜRÜLDÜ

3 Temmuz’da meydana gelen bıçaklı kavgada evli ve üç çocuk babası yaşamını yitirdi. Akuba köyünden 37 yaşındaki Şahabettin Özalp, gece 23.30 sıralarında tehdit edildiği iddia edilen bir arkadaşıyla Gültepe mahallesi Esentepe kavşağına gitti. İki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan bıçaklı kavgada şah damarına isabet eden bıçak darbesiyle ağır yaralanan Özalp, özel bir hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen talihsiz Özalp kurtarılamadı.

Editör: TE Bilişim