* Batman'da hafta sonu, Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak, 12 yıl önce Türkiye'ye getirilmesi protesto edildi.
 
MİLLETVEKİLİ AKAT ATA, BATMAN’DAYDI
 
Batman'da BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da katıldığı, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak, 12 yıl önce Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasında gergin anlar yaşandı. BDP'liler Abdullah Öcalan'ın yakalarıp Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünü protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. İl binası önündeki açıklamaya BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile partililer katıldı. Göstericilerle polisin karşı karşıya kaldığı gergin anlar yaşandı.
 
“KÜRTLERİN ÖNÜNE SET ÇEKİLİYOR”
 
Gerginliğin yatışmasının ardından konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata, AK Parti hükümetini eleştirerek, çözümün muhatabı olarak Öcalan'ı gösterdi. Ata, şunları söyledi:"Bugün bir kez daha demokratik yöntemlerle çözüm adresleri, demokratik yöntemlerle iradesini açığa vurmaya çalışan Kürt halkının önüne setlerin çekildiği, barikatların çekildiği bir günü yaşıyoruz. Prim verenlere bu barikatlar yıllardır, katliamlara izin verenlerin önüne çekilmedi. Ama bugün demokratik tepkisini ortaya koymaya çalışan halkımızın önüne çekiliyor. Kürtler'in yaşadığı her coğrafyada Türkiye metropollerinden, Avrupa'dan hatta Avustralya'dan Kürtler bir adresi gösterdiler. Çözümün adresini gösterdiler ve yıllardır Kürt halkı üzerinde, yüzyıllardır oynana kirli oyunlara dikkat çektiler. Bu protestoları şiddetle bastıranlar şunu bilmelidir; bu halk artık yıllar önce ezilen, yok sayılan, hakkında kararlar verilen, önderlikleri tutuklanan, asılan hak değildir. Bu halk örgütlüdür, bu halk direnişiyle değerler yaratmıştır. Bugün de 'Çözümün adresini ortaya koymak, hem de örgütlü gücüyle çözümün tarafıyım, çözümün adresiyim, çözümün bir parçasıyım' diyor. Ama AKP, emekçilere 'Bu ülkede siz yoksunuz, sorununuzu biz çözeriz', Kürtler'e de, 'Sorunuz yok, varsa da biz çözeriz' diyor."
 
 
“BASIN AÇIKLAMALARINA MÜDAHALE EDİLİYOR”
 
BDP il yöneticisi İlyas Ekinci ise, "15 Şubat uluslararası komplosu" olarak nitelendirdiği Öcalan'ın yakalanmasını kınamak amacıyla bölge genelinde yapılmak istenen basın açıklamalara müdahale edildiğini anlatırken, "Bu açıklamalara devlet müdahale etmese, engellemeye çalışmasa insanlar düşüncelerini meydanlarda, sokaklarda özgürce dile getirilirse bu tür olaylar olmayacaktır" dedi.
 
Editör: TE Bilişim