**Batman’ın Gercüş ilçesinde bir çocuğa yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili Batman Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklamalar geldi. Valilik, ‘soruşturma titizlikle yürütülüyor’ derken, Başsavcılık ise olayda 1 kişinin tutuklandığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü ise olayla ilgili sosyal medyada ‘algı operasyonu’ yapıldığını duyurarak, 27 kişi hakkında işlem başlattı

BAŞSAVCILIK: “1 KİŞİ TUTUKLANDI”
Batman’ın Gercüş ilçesinde bir çocuğa yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlar sonrası Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan peş peşe açıklamalar yapıldı. Başsavcılık, dosyaya ‘gizlilik’ kararı getirildiğini belirterek: “Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” açıklamasında bulundu.

VALİLİK: “SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR”
Dün akşam saatlerinde Batman Valiliği’nden de olayla ilgili açıklamada bulunuldu. Valiliğin açıklaması şöyle: “Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiç bir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken Bölücü Terör Örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Editör: TE Bilişim