** Pazar gecesi Batman’ın Gercüş ilçesinde toprağa verilen İbrahim Atılgan ile 9 yaşındaki oğlu Veysel Deniz’in, Başkentteki patlamada yaşamlarını yitirmesi aileyi er’siz bıraktı. Yıllarca erkek çocuğu özlemi yaşayan Atılgan ailesinin 9 yaşındaki oğlu Veysel Deniz ile ablası Zelal arasındaki yaş farkı; 9.

*** DDY çalışanı İbrahim Atılgan’ın daha önce görev yaptığı Diyarbakır, Muş, Edirne ve Ankara’dan mesai arkadaşları Gercüş’teki taziyeye katıldı. Cadde ve sokakların karalara büründüğü Gercüş’te yas devam ediyor. Vali Azmi Çelik, Milletvekilleri ve STK temsilcileri, Atılgan ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

KARALARA BÜRÜNEN İLÇE
Cumartesi Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren baba İbrahim Atılgan ile 9 yaşındaki oğlu Veysel Deniz için 4100 nüfuslu Gercüş ilçesi karalara büründü. İlçedeki cadde ve sokaklara siyah flamalar asan ilçe sakinleri, büyük acıyı unutmuyor. 55 yaşındaki DDY işçisi İbrahim Atılgan’ın daha önce görev yaptığı Diyarbakır, Muş, Edirne ve Ankara’daki mesai arkadaşları baba ve oğlun mezarına karanfil bıraktı. Halen olayın şokunu yaşayan 51 yaşındaki anne Nezahat Atılgan ise adeta hayata küstü. Yakınlarının güçlükle teselli ettikleri anne Atılgan ve yakınları her gün mezarlığı ziyaret ediyor.




EVİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU
Yaklaşık 30 yıl önce yaşamını Nezahat ile birleştiren DDY işçisi İbrahim Atılgan’ın, Fatma (27), Dilek (22) ve Zelal (18) adında kız çocukları dünyaya geldi. Atılgan çifti erkek çocuk için tam 9 yıl bekledi. Diyarbakır’da doğan ve ailesinin yerleştiği Ankara’nın Batıkent'teki Kürşad Bey İlkokulunda öğrenim gören 9 yaşındaki Veysel Deniz’in patlamada babası ile birlikte yaşamını yitirmesi aileyi ve sevenlerini yasa boğdu.  Veysel Deniz’in dramı dün de yaygın medyanın manşetlerindeydi.



TAZİYEYE İNSAN SELİ
Çarşı mahallesindeki Yusuf Ekmen taziye evi dolup taştı. Vali Azmi Çelik, HDP, AK Parti Milletvekilleri ile siyasi parti ve STK temsilcileri taziye evine akın etti. Batman dışından taziye gelen İbrahim Atılgan’ın mesai arkadaşları ise Asri mezarlığını ziyaret edip gözyaşlarına hakim olamadı. Karanfil bırakan mesai arkadaşları daha sonra taziye evinde Atılgan ailesi ile yakınlarının acısını paylaştı. Atılgan’ın örnek olduğu kadar barışçıl bir insan olduğunu belirten arkadaşları; “İbrahim ve dünya tatlısı oğlu mavi gözlü Veysel’i unutmayacağız. Hep kalbimizde yaşayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim