**Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’da basın mensupları ile bir araya gelerek ülke gündemini değerlendirdi. Ekmen; “Siyasi partilerle diyalogu önemsiyoruz. Bizimle görüşmek isteyen her parti ile görüşüyoruz ve iadeyi ziyarette bulunuyoruz” dedi.

MÜJDECİ: “SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
DEVA Partisi İl binasında düzenlenen toplantıya Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Ekmen, İl Başkanı Melik Müjdeci ve parti yönetimi katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Müjdeci: “Batman’da her kesimden partimize yönelik ciddi bir ilgi ve alaka var. Çok sayıda saha ziyaretinde bu ilgiyi hissediyoruz. Önümüzdeki süreçte de masa başında değil sahada olmaya, vatandaşlarımızı dinlemeye, çözüm önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

“GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİYORLAR”
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ekmen; “Sayısız il ve ilçeye geziler düzenledim, esnaflarla, STK’larla bir araya geldik. Gördüğümüz genel manzara, iktidarın çözüm üretme yeteneğinin artık kalmadığıdır. Mevcut süreçte tüm parti seçmelerinden önemli teveccüh gören DEVA Partisi, tüm tarafların üzerinde uzlaşı sağlayabileceği tek partidir. Yoksulluk intiharlarının yaşandığı, salgının yeniden zirve yaptığı, eğitimde hızla çözümsüz bir yola sürüklendiğimiz, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden çok daha az bir asgari ücretle vatandaşlarımızı çaresiz bıraktığımız bir dönemde iktidarın yaptığı tek şey gündem değiştirmek için genellikle içi boş ve manasız tartışmaları yeniden açmaktır. Küçük ortağının sancağına geçtiği gemide bir oraya bir buraya savrulan iktidar ekonomi, adalet, insan hakları gibi konular dışında ele geçirdiği medya düzeni sayesinde insanların gerçek gündemden uzaklaşması için büyük çaba ortaya koyuyor” dedi.

“TÜRKİYE KRİZLERLE BOĞUŞUYOR”
Türkiye’nin ekonomik kriz başta olmak üzere adalet ve özgürlük krizi ile de boğuştuğunu da belirten Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, şöyle devam etti: “Son 5 yılda ülkemiz ekonomik, adalet ve özgürlük krizi ile boğuşuyor. Özgürlüğün, adaletin ve ekmeğin olmadığı bir yerde umuttan, yaşamdan bahsetmek mümkün değil. Bugün insanlarımızın yüzde 35, 40’ı işsiz, Güneydoğu’da yapılan birçok araştırmada ‘para kazanıyorum’ diyenlerin yüzde 60’ı 3 bin lira altında bir gelire sahip olduğunu söylüyor. Bugün hayat pahalılığının, iğneden ipliğe gelen yüzde 50, 60 zamların olduğu bir ortamda bu gelir ile ev geçindirmek nasıl mümkün olacak? Ekonominin bu duruma gelmesinin aslında basit nedenleri var. Otoriter devlet, darbe söylemlerinin yükseldiği bir süreç, faiz ve enflasyon sarmalı ile inatlaşan bir kötü ekonomik yönetim, liyakatsiz kadrolar, adalet ve özgürlüklerde hızla kazanımlarımızın yok olması gibi birçok nedenden dolayı ekonomik bir daralmanın içine sürüklendik.” Ekmen, ayrıca tüm siyasi partilerle diyalog halinde olduklarını da ifade ederek; “Siyasi partilerle diyalogu önemsiyoruz. Bizimle görüşmek isteyen her parti ile görüşüyoruz ve iadeyi ziyarette bulunuyoruz.  Bütün partilerle diyalogumuz var.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim