**1955’te Belde olan Batman, ilk 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenini, Şimdi ki TED Koleji Eğitim Kompleksinin bulunduğu alanda gerçekleştirdi. Köyden beldeye, ilçeden il’e, Batman şimdi de bir 19 Mayıs Bayramında ‘Büyükşehir’e umutla bakıyor.

BATMAN GENÇLİĞİ UMUTLU...
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Batman’da coşkuyla kutlanıyor. Gençleri Türkiye’nin temel kaynağı olarak gören Atatürk, çağdaş medeniyetler seviyesine ancak gençler eliyle ulaşılacağına inandı. 1955 Yılında belde, 1957’de ilçe ve 1990’da il olan Batman kent merkezi nüfusu yarım milyona dayandı. 1955’te ilk 19 Mayıs bayramının kutlandığı adres TPAO sitesi girişindeki taş yapılı ortaokul bahçesi olmuş. 19 Mayıs törenine o dönemin petrol kasabasındakiler, gençlerin ilk bayram etkinliğinin kutlanmasına tanıklık etmiş.

BATMAN’IN GENÇ NÜFUSU VAR

Bugün kent merkezi 382 bin olan Batman’ın nüfusunun büyük çoğunluğunu gençler oluşturuyor. 176 bin öğrencinin olduğu kent, büyük şehir olma yolunda süratle ilerliyor. Eğitimli nitelikli, dünyanın dört bir yanındaki gelişmelerinden haberdan olan ve bunun yanında kendi değerlerine de sahip çıkan Batmanlı gençlik, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor

Editör: TE Bilişim