** Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, geçtiğimiz aylarda Batman Valiliği’nin talebiyle gençlere yönelik gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Verilere göre gençlerin 35’ü kötü ruh halinde.

750 GENCE ULAŞTILAR
Batman Çağdaş’ın 10 bininci sayısı nedeniyle ziyarette bulunan Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Recep Doğmuş, gençlere yönelik anket verilerini de açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Batman Valiliği’nin talebiyle gerçekleştirilen ‘Gençlik Profilinin Belirlenmesi, Gençlerin istek ve Beklentilerinin Belirlenmesi Araştırması”nı 750 genç arasında gerçekleştirdiklerini belirten Şirket Genel Müdürü Recep Doğmuş: “Her apartmanda tek bir daire, her daire içerisinde yaşayan kişiler arasında 15- 29 yaş aralığında tek bir kişi ile bilimsel araştırma yöntemlerinden nicel (anket tekniği) araştırma tekniği ile gerçekleşmiştir” dedi.

DÜŞÜNDÜREN VERİLER
Verileri açıklayan Doğmuş, şunları söyledi: “Ruhsal anlamda kendini tanımlayan gençlerin %29,3 mutlu, %20 iyimser, %6,9 umutlu, %6,7 huzurlu olarak tanımlamaktadırlar. Kadınların %32’si, erkeklerin de %26,7’si kendilerini mutlu olarak tanımlamaktadırlar. Genç kadınların genç erkeklere kıyasla daha mutlu olduğu görülüyor. Mutluluk oranı yaş ilerledikçe azalıyor. Her ne kadar gençler kendilerini iyimser ve mutlu olarak tanımlasalar da %35,3 oranında kötü ruh halindeler. Toplum olarak psikolojik açıdan hasta bireylerin oranının göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizmek gerekir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim