**Batman Valiliği bünyesindeki Gençlik ve Kültür Evi, her yıl açtığı kurslarla gençlerin hem bilgi ve becerilerini geliştiriyor hem de meslek edinmelerine olanak sağlıyor. Sanattan spora, eğitimden eğlenceye her türlü alanlarda faaliyet gösteren kurum aynı zamanda gençleri üniversitelerin ‘özel eğitim’ sınavlarına da hazırlıyor.

**Merkezde 30 kursun devam ettiğini belirten Batman Gençlik ve Kültür Evi Koordinatörü Emrullah Girgin, 1025 kişinin kurslardan faydalandıklarına dikkat çekerek: “Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak kurslar açıyoruz. Kurslardan Suriyeli sığınmacılar da yararlanıyor” dedi.

ÜCRETSİZ KPSS KURSU
2004 Yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Komando Caddesi üzerindeki Gençlik ve Kültür Evi, gençlerin kaliteli vakit geçirip, kendilerini eğitebilecekleri bir ortam. 15-30 Yaş arası gençlerin her türlü taleplerine göre kurs açtıklarını söyleyen Koordinatör Emrullah Girgin: “Yıl içerisinde sayısız kurslar açıyoruz. Bu kursları gelen talepler üzerine açıyoruz. Halk Eğitim ile birlikte ortaklaşa merkezimizde KPSS kursu açılıyor. Başvurular devam ediyor. 150 Kişiye kadar 6 sınıfta ücretsiz KPSS kursu vereceğiz. Bu kursta Matematik, Türkçe, Anayasa ve Tarih gibi temel eğitim dersleri verilecek. Sabah-öğlen olmak üzere iki grupta hafta içi 4 gün olan kurs, Ekim ayına kadar devam edecek” diye konuştu.

“SURİYELİLER DE FAYDALANIYOR”
Merkezde devam eden 30 kursta 1025 kursiyerin eğitim aldığını belirten Girgin, Suriyeli sığınmacıların  da kurslardan yararlandığını kaydederek, şöyle devam etti: “Kurslarımızdan sadece bölge halkı değil, Suriyeliler de faydalanıyor. Suriyeliler için özel olarak Türkçe alt seviye okuma-yazma kursu açtık. Bu kurstan 40 Suriyeli faydalanıyor. Diğer kurslara da talep oldukça açmaya çalışıyoruz. İngilizce, Arapça ve Almanca gibi dil kurslarımız da ilgi görüyor.  Ayrıca İlk Yardım ve İşaret Dili kurslarımız da talep görüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden görevlendirilen, GAP İdaresi ile proje üzerinden ve gönüllü eğitmenler olmak üzere 3 ayrı eğitmen kadromuz var. 15-30 Yaş arası herkes kurslarımızdan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Gençlik ve Kültür Evi gençlerin hem kaliteli zaman geçirebileceği hem de bilgi ve becerilerini geliştirebileceği bir ortam.”

SANATTAN, DEĞERLER EĞİTİMİNE…
SODES Projesi kapsamında da müzik, resim ve tiyatro kursları açtıklarını da ifade eden Girgin: “Gençler aynı zamanda üniversitelerin ‘yetenek sınavlarına’ da hazırlanıyor. Bu kurslarımız duyuldukça talepleri daha fazla artıyor. Ücretsiz olan bu kurslarımız sayesinde birçok Batmanlı genç, üniversitelerin müzik ve resim alanlarına yerleşiyor. Sadece resim kursunda 90 kursiyerimiz var. Ayrıca öğrencilerimize Milli ve Manevi Değerler eğitimi de veriyoruz. Bu eğitim kapsamında 300-400 gence ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kursiyerlerimize yönelik geziler olacak. Bahar mevsiminde yürüyüş, kamp ve doğa gezilerine ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

“BATMAN’IN PROFESYONEL SİRK EKİBİ OLACAK”
Batman’da ilk kez profesyonel sirk ekibini kurma çalışmalarının da tam hız sürdüğünü dikkat çeken Girgin, sözlerini şöyle tamamladı: “4 Eğitmenimiz bu konuda Mardin’de eğitim aldı. Şuan Gaziantep’te staj yapıyorlar. Dönükten sonra çocuklar ve yetişkinler olmak üzere 2 grupta sirk eğitimi vereceğiz. Bu eğitim için başvurular şimdiden başladı. Yakında eğitimlerimiz de başlar. Bu yıl değil ama gelecek yıl Batman’ın profesyonel bir sirk grubu olacak.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim