*Batman’da son dönemlerde yüzlerce öğrenci, dünyaca ünlü sanatçı Batmanlı Ahmet Güneştekin’in eserlerinin detaylarını incelerken kendi yeteneklerini de ortaya koydu. Son yıllarda Güzel Sanatlar'da resim bölümünün Mühendislik, Tıp ve Hukuk kadar tercih edildiğini belirten Güneştekin, “Son yıllarda memleketim Batman başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gençlerin kültür ve sanata yönelmeleri çok önemli bir olaydır” dedi.

KÜLTÜR VE SANATA YÖNELEN GENÇLER
Batman TED Koleji ve TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini, Batmanlı ünlü ressam Ahmet Güneştekin’in eserlerinin detaylarını incelerken, kendi yeteneklerini de ortaya koyuyor. Batman TED Koleji 7’nci sınıf öğrencisi Safiye Ulutaş, 2 yılda 70’e yakın farklı portreleri çizerek, karakalem, yağlı boya ve akrilik resim çalışmalarından oluşan ilk kişisel resim sergisi açtı. Gençlerin artık kültür ve sanata yöneldiğini belirten sanatçı Güneştekin, “Öğrenciler artık bu dönemde kendilerini resim ve sanatla ifade ediyor. Bu da beni çok mutlu ediyor” konuştu.

“RESİM BÖLÜMÜ RAĞBET GÖRÜYOR”
Ünü sanatçı Güneştekin, şöyle davam etti; “Günümüzde artık ressamlık, mühendislik, doktor ve avukatlık mesleklerini geride bıraktı. Diyebilirim ki, ressamlık alanı açık ara önde gidiyor. Gerek Batman’da gerekse Türkiye’nin dört bir yanından beni arıyorlar, resim ve sanat konusunda görüş alıyorlar. Yeni nesilin sanat ve bilime yönelmesi çok önemli. Gençlere tavsiyem, ünlü ressamların tablolarını mercek altına alsınlar. Onlar önemli eserlerin detaylarını incelerken, kendi yetenekleri ortaya çıkacak ancak taklitlerden de kaçınsınlar. Sanat adına bol okumaları ve araştırma yapmalarını istiyorum.”

LİSELERDEN SANATA DESTEK       
TOBB Batman Güzel Sanatlar Lisesi resim ve heykel tıraş bölümünde 250 öğrenci öğrenim görürken, TED Batman Koleji de geleceğin ressamların yeteneklerinin keşfedilmesi için kolları sıvadı. Geçen yıl kişisel resim sergisi açan Safiye Ulutaş’ın bu yıl da resim sergisi hazırlığını yaptığını belirten TED Batman Koleji Müdürü Hasan Erdal, “Resim öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz, uluslararası sanatçımız Ahmet Güneştekin’in eserlerinin inceliklerini keşfetmeye çalışıyor. Eğitimde resim dersleri büyük önem taşıyor. Daha öncede de okulumuzun öğrencileriyle buluşturduğumuz ünlü sanatçımız Ahmet Güneştekin’i önümüzdeki süreçte Safiye Ulutaş ile diğer öğrencilerimizin resim sergisine davet etmeyi planlıyoruz” dedi. (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim