**TPIC Kuyu tamamlama işçisi 35 yaşındaki ve 5 çocuk babası Emrah Akbaş, geçirdiği iş kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

**Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Veysel Kartal, 2017’den sonra sondaj ve kuyu tamamlama işlerinin TPIC’e devredilmesiyle yüzlerce kazanın yaşandığını söyledi ve ekledi; “İşçiler TPIC’te ağır şartlar altında çalışıyor. Son 5 yılda bini geçen iş kazası meydana geldi” diyor.

GENÇ İŞÇİYE YAZIK OLDU
Yaklaşık 10 gün önce Kurtalan-Çakırlı bölgesinde kuyu tamamlama işi esnasında feci şekilde yaralanan Batmanlı 35 yaşındaki Emrah Akbaş, tedavi gördüğü Batman’daki özel hastanede hayatını kaybetti. 5 Çocuk babası Akbaş, Batman’da yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Son iş kazasıyla birlikte TPIC sahalarında 5 yılda bini aşkın kazanın meydana geldiğini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal; “Maalesef TPIC’te oturmayan bir sistem var. İşçiler ağır şartlar altında çalışıyor. İş güvenliği yetersiz. Uykularını alamayan ve aşırı yorgunluktan ötürü petrol işçileri karşı karşıya kalıyor. Bu ağır koşullarının gözden geçirilmesi için defalarca uyarıda bulunduk” dedi.

SON 5 YILDA İŞ KAZALARI ARTTI
Kartal, şöyle devam etti; “TPAO’nun 67 yılık tecrübe ve deneyimleri yok sayıldı. İlgili ünitelerin TPIC’e devri maalesef iş kazalarıyla birlikte ölümleri de getirdi. TPAO’nun tekrar dikey entegre sistemine kavuşturulmasını istiyoruz. Taşeron sistemine son verilip tüm taşeron personelin kadroya alınması, yeni personel istihdamının yapılması önemli ve aciliyettir. TPIC’in tüm emekçilerinin TPAO bünyesine alınması, tüm ekipmanlar TPAO’a devredilmelidir. TPIC’te iş güvenliği eğitimleri artırılmalı ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir. 35 yaşındaki bir arkadaşımızı kaybettik. 1.5 ay önce de Adıyaman’da bir arkadaşımız yaşamını yitirdi. Artık bu iş kazaları TPIC’te son bulmalı.”

Editör: TE Bilişim