**Batman Valisi Ekrem Canalp, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde mesaj yayınladı. Vali Canalp; “15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşamaktayız” dedi.

“ŞANLI BİR MÜCADELE VERİLDİ”
Batman Valisi ve Başkanvekili Ekrem Canalp, 15 Temmuz darbe girişiminin 6. Yıldönümünde değerlendirmede bulundu. 15 Temmuz’u unutmayacaklarını belirten Vali Canalp; “Bugün, siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizce unutulmaz destanın yazıldığı bir gündür. Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşamaktayız” dedi.

“UNUTTURMAYACAĞIZ”
Vali Canalp, şöyle devam etti; “15 Temmuz aynı zamanda öylesine şanlı bir mücadelenin adıdır ki, adeta Çanakkale ruhunun, Kuva-i milliye şuurunun tekrar şahlanarak vücut bulduğunu gösteren tarihi dönüm noktalarından birisi olmuştur. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen medar-ı iftiharımız tüm şehitlerimizi  ve gazilerimizi asla unutmayacağız. Milletimiz o gün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve tüm vatandaşları meydanlara davet etmesiyle, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ dizelerinde dile getirilen şuuru yaşayarak, vatana ölümü pahasına nasıl sahip çıkılabileceğini bir kez daha göstermiştir. Geleceğimizi hedef alan 15 Temmuz’un yıl dönümünde, bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan, vatan, millet ve bayrak için şehadete yürüyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim