** Cumhuriyetin 94. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Ahmet Deniz: “Aradan geçen 94 yılda ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır” dedi.

VALİ, BAYRAMI KUTLADI
Batman Valisi Ahmet Deniz, Cumhuriyetin 94. Kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Deniz’in mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet, Anadolu insanının Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmayı amaçlayan hainlerin bulunması, milletimizin birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmasını ve kenetlenmesini sağlamıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir.”

“KARARLI MÜCADELE SÜRECEK”
Vali Deniz, mesajın son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi: “Bölgemizde yaşanan büyük gerilimler ve belirsizlikler, Türkiye’de sahip olduğumuz devlet geleneğimizin, demokrasi kültürümüzün ve güçlü toplumsal dokumuzun ne kadar önemli olduğunu hepimize her an hatırlatmaktadır. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. Aradan geçen 94 yılda ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  milli mücadele yıllarındaki kardeşlik duygusu içinde tüm Batmanlı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim