**Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin konuk ettiği TGF yönetim ve üyelerinin ağırlandığı gecede Diyarbakır Devlet klasik Türk müziği korosu, dört dilden şarkılar dillendirdi. Ermeni asıllı udi sanatçısı Yervant Bostancı, gazetecilere seslendi; “Hep kardeşçe, dostça, el-ele birlikte yürek-yüreğe birlikte olacağız.”

DÖRT DİLDEN MÜZİK
Dört gün süreyle Batman’da konaklayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve üyeleri, gezinin son gününde Malikane de Ermeni asıllı udi sanatçısı Yervant Bostancı’nın dört dilden seslendirdiği şarkılara eşlik etti. 21 yıl süreyle kaldığı Amerika’dan, Diyarbakır’a dönüş yapan Yervant Bostancı, Kültür-Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Klasik Türk Müziği Korusu Müdürlüğü’ndeki 36 kişilik koroda da yer aldı. Koroya ilk kez eşlik eden Yervant Bostancı şöyle konuştu; “Hep kardeşçe, dostça, el-ele yürek-yüreğe birlikte olacağız. Türkiye’nin dört bir yanından Batman’a gelen gazeteci kardeşlerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sayın Valimiz ile Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve seçkin bir topluluğun katıldığı programda olmak benim için bir onurdur.”


KÜRTÇE-TÜRKÇE, ERMENİCE VE ZAZACA ŞARKI
Vali Yılmaz Arslan, Kültür-Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Kültür-Turizm İl Müdürvekili İhsan Aslanlı ile gazetecilerin katıldığı gecede dört dilden şarkılar dillendirildi. Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Mehmet Emin Güneş, udi sanatçısı Yervant Bostancı’nın da 36 kişilik koroya katılmasının bir eksikliklerini giderdiğini söyledi. Güneş, şöyle konuştu; “36 kişilik koromuz artık Türkçe, Kürtçe ve Zazacı’nın yanı sıra Ermenice de şarkı söyleyecek. Bostancı’nın aramıza katılması bize güç verdi. Çünkü koromuzda Ermenice okuyan kimse yoktu. Dünya da kendini kanıtlayan udi sanatçısı Yervant Bostancı’yla bir eksikliğimizi daha gidermiş olduk. Batman’da Türkiye’nin dört bir yanındaki gazetecilere dört dilden seslenmek keyif vericiydi.”
ÇOK DİLDEN MÜZİK
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, 43. Başkanlar Kurulu toplantısını Batman’da düzenlemekle bölgedeki barış sürecine de tanıklık ettiklerini belirtti. Batman’da kaldıkları dört günlük sürede olumlu gelişmelerle karşılaştıklarını söyleyen Sertel; “Geçmişte sıkıntıların yaşandığı bölgenin son bir yılda normalleşmesi herkesi olduğu gibi bizi de sevindirdi. Bu süreçte bölgede çok dilli müzik dinlemenin keyfini yaşadık. Batman ve Mardin’deki izlenimlerimiz olumlu. Huzuru bulan bu coğrafyanın bir daha da eski günlere dönmemesi tek arzumuzdur.” Batman’a konuk olan değişik illerdeki 70 gazeteci, dört dilden seslendirilen şarkılara eşlik etti. 

Editör: TE Bilişim