** Önceki gün Newroz kutlamalarında yaşanan olayların ardından basın açıklaması düzenleyen Newroz Tertip Komitesi, sahneye atılan kapsül ve polisin müdahalelerini içeren fotoğraflarla açıklama yaptı.

 

** Açıklamada konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata: “Olaylarda çocukları bahane etmenin altında yatan örgütlü bir zihniyet vardı” dedi.

 

TERTİP KOMİTESİNDEN TEPKİ

Batman’da olaylı Newroz sonrası Tertip Komitesi, Gülistan caddesinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Milletvekili Ayla Akat, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve bazı STK temsilcileri katıldı. Newroz alanında yaşanan olayların fotoğrafları ile polisin sıktığı gaz kapsülleriyle birlikte açıklama yapan Tertip Komitesi üyeleri, provokasyona dikkat çekti. Açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç: “Barıştan ve özgürlükten korkan güçler Newroz’a saldırarak büyük bir provokasyon yaratmak istediler. Vali Çelik’e sesleniyoruz; Halka ve platforma saldırarak, gaz atarak yaratılmak istenen bu provokasyonu açığa çıkarmak sizin görevinizdir. Bu ilin ve bu ilde yaşayan tüm halkın valisiyseniz 150 bini aşkın bir kitlenin bulunduğu alana saldırmanın ne anlama geldiğini iyi biliyorsunuz demektir” dedi.

 

“ÇOCUKLAR BAHANE EDİLDİ”

Açıklamanın ardından konuşan HDP Milletvekili Ayla Akat ise şöyle konuştu: “Saldırıların nedeni 8-10 yaşındaki çocukların polise atılan taşı bahane etmeleriyle polisin almaması gereken güvenlik önlemi ve çemberi halkın içinde kaldı. Halk, bayram kutlamaya geldi. Başvurularda güvenlik talebimiz olmadı. O kadar dar bir çerçevede güvenlik önlemi almanın ve özellikle 8-10 yaşındaki çocukları bahane etmenin altında yatan tabiî ki örgütlü bir zihniyet vardı. Biz buna sahneden tanıklık ettik. Polislerin bir kısmı ne olduğunu anlamaya çalışırken, bir kısmı ‘biz gereğini yapacağız’ diyordu. Gereği tam da Genel Başkanımız konuşması tamamlandıktan sonra son saldırıları platforma gerçekleştirerek tamamladılar. Halka bayram kutlatmamak için örgütlü bir arayış vardı.”

 

Editör: TE Bilişim