*Ramazan ayına girmeden fiyatlar yükselişe geçti. Vatandaşlar, ‘iftarlık sofrası’ ürünlerinin bulunduğu tezgahların önünden geçemiyor. Geçen yıla göre satışlarının düştüğünü belirten Batman’daki bazı esnaflar; “Zam geldikten sonra eskisi gibi müşteri kalmadı” diyorlar.

RAMAZAN’A 10 GÜN KALA
On bir ayın sultanı Ramazan’a 10 gün kala çarşı pazarda iftarlık gıdalar cep yakıyor. İftar sofrasındaki gıda malzemelerinin yanına yaklaşılmıyor. Hurma fiyatlarında yüzde 10-15 arasında artış yaşandı. Kudüs hurmasının kilosu 150 TL’ye çıktı. Medine hurması 132,5 TL, Avce hurmasının kilosu ise 124,5 TL’den satılıyor. Ramazan’da sahurla özdeşleşmiş peynir kilosu ile 69 ila 79 TL arasında değişiyor. Zeytin’de yüzde 10 oranında artış olurken, yeşil zeytin kilosu 39 TL, diğer Zeytin çeşitleri ise 60 ile 63 TL arasında fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı.

SATIŞLAR DÜŞTÜ
Ramazan ayı öncesinde alış veriş yapmak isteyen vatandaşlar hurma, peynir ve zeytine gelen zamların ardından zorluk çekiyor. Tahinin kilosu 60 TL, sade Helvanın kilosu 50 TL, Pekmez kilogramının ise 35  TL’den alıcı bulduğu çarşı pazarda esnaf eski satışı bulamamaktan yakınıyor. Ramazan ayına 10 gün kala geçen yıla göre satışların düştüğünü belirten Batman’daki bazı esnaflar; “Önceki Ramazan ayı arifesinde satışlar iyiydi ama tabii zamlar geldikten sonra eskisi gibi müşteri kalmadı” dediler.

“ESKİ SATIŞLARI ARIYORUZ”
Ramazan alışverişinin önceki yıllara göre çok düşük olduğunu söyleyen bazı esnaflar, şunları kaydettiler; “Önceden 1 kilo alan şu an yarım kilo bile alamıyor. Neredeyse bazı ürünleri gramla alanlar oluyor. İnsan üzülüyor tabii. Müşteri geliyordu, 1.5 kilo peynir alıyordu. Şimdi uzaktan bakıp gidiyor. Zamlar gelince ister istemez satışlar düştü. Eski satışları arar olduk.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim