**Korona virüsünün İran’a sıçramasından sonra daha çok Van gibi sınır illerinde panik yaşanırken, ‘virüsün’ dedikodusu bile Batman’da koruyucu maskelerin tükenmesine neden oldu. Kent merkezindeki eczacı ve medikalcılarda az sayıda maske kalırken, fiyatlar ise 5’e katlandı.

FİYATLARI 5’E KATLANDI
Son olarak Ortadoğu’ya sıçrayan korona virüsü, maske fiyatlarını her gün katlanarak arttırıyor. Virüs nedeniyle ortaya çıkan panik havası ve yoğun olarak gelen dış talep sonrası birkaç ay öncesine kadar 30 kuruşa satılan en ucuz maskelerin fiyatı bile 3 lirayı geçti. Virüsün İran’a sıçramasından sonra Doğu’daki sınır illerinde panik yaşanırken, Batman’da da son zamanlarda sıkça ‘virüs’ün sıçradığı dedikodularına Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden yalanlama gelmişti. Ancak, virüsün dedikodu bile koruyucu maskelerin tükenmesine neden oldu. Batman’daki birçok eczacı ve medikalcıda koruyucu maskeler ya bulunamıyor da sınırlı sayıda mevcut.

“ECZA DEPOLARINDA MASKE YOK”
Daha önce eczanelerde 20-30 TL’ye satılan filtreli maskeler ise 100 liraya çıktı. Kent merkezindeki eczacılardan Gülistan Yalçın: “Maskeleri temin etmeye çalıştığımız hiçbir depoda maske bulamıyoruz. Bütün firmalar Çin’e gönderdiklerini söylüyor. Serum setini dahi son süreçte bulamıyoruz. Bez ve filtresiz maske fiyatları 1 lira iken 6 liraya çıktı. Filtreli maskeler ise 100 TL’ye çıktı. Karaborsa işi de başladı. Gün içinde bir iki şahıs gelip topluca almak istediklerini belirtiyorlar. Eczaneler tabi ki topluca veremiyor. Son haftalarda hamileler, ana-babalar ise çocukları için maske alıyor. Bir de yaşlı kesim maske alıyor” dedi. Bu arada tedbir amaçlı maske alan 71 yaşındaki Yusuf Oktay ise: “Camiye veya sokakta kalabalığın arasında takmak için filtreli maske aldım. Tedbirli olmakta fayda var” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim