*Kış aylarının vazgeçilmez ısınma kaynağı olan sobalar, gelişen teknolojiye rağmen hala satışları devam ederken fiyatlarına ise yüzde 50 ile yüzde 100 zam geldi

ODUN SOBA FİYATI ARTTI

Doğalgazın gitmediği yerlerde odun ve kömür sobası kullananlara kötü haber. Bu yıl soba fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 100 oranında zamlandı. Geçen yıl 75 liradan sattığı odun sobasını bu yıl 150 liradan satışa çıkardıklarını belirten Batman’daki soba satıcıları, “En düşük soba fiyatı 150 ila 170 lira arasında. Saç ve metal ürünlerinin tümü artış gördü. Soba satışını yapıyoruz ama alacak dar gelirlileri de düşünüyoruz, sobayı alamayacaklar da var” dediler.

KÖMÜR SOBASI 750 LİRA

Soba satıcıları, yaklaşan kış mevsimi öncesinde sobaya olan talebin arttığını ve nedenle fiyatlarının da katlandığını belirttiler. Normal bir kömür soba fiyatının 700 ila 750 TL arasında satıldığını söyleyen Batman’daki bazı soba imalatçıları, şöyle konuştular; “Kömür soba fiyatları ise ikiye katlandı. Şu anda normal bir kömür sobasını 700 liraya satıyoruz. Geçen yıl aynı sobayı 350 liraya satmıştık. Doğalgazsız eve kurulacak bir soba 650 liradan başlıyor. En yüksek soba fiyatı ise 1000 TL.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim