FIRTINANIN BÖYLESİ
Batman kent merkezinde etkili olan fırtına, büyük hasara neden oldu. Birçok binanın çatısında hasarlar meydana gelirken, Balpınar beldesi çevresindeki sera tesislerinde de hasar büyük oldu. Kırılan çatılardaki kamelya, ağaç ve tabelalar yol ve kaldırımlara savruldu. Mesai bitiminde fırtınaya sokakta yakalanan bazı vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Dün akşam saat 18.00 sıralarında fırtınanın etkisiyle Turgut Özal bulvarı, Müftülük binasının bulunduğu güzergahta şiddetli rüzgar, birçok apartmanın çatısını yola indirdi. Kırılan kamelya ve ağaçlar, park halindeki bazı araçların üzerine düştü. Balpınar ile çevresindeki sera tesislerinin bir bölümü uçtu.

FACİADAN DÖNÜLDÜ
Fırtınan etkili olduğu Turgut Özal bulvarında ise faciadan dönüldü. Yayaların sıklıkla kullandığı güzergahta bir binanın çatı bölümü yola düştü. Şans eseri yaralanan olmazken, ahşaptan çatı yerle bir oldu. O anlara tanık eden güzergahtaki bazı sakinler: “Ne olduğunu anlamadan büyük bir gürültüyle dışarı çıktık. Binanın çatısı paramparça oldu. O anda kimsenin yolda olmaması büyük bir facianın önüne geçti” dediler.

OTOMOBİLLER HASAR GÖRDÜ
Fırtına sırasında Batman kent merkezinde park halindeki bazı otomobiller de hasar gördü. Bazı araçlar kullanılamaz haline geldi. Hava limanı yolundaki ağaçlar, şiddetli rüzgarın etkisiyle kırıldı. Yol kenarlarındaki demir tabelalar da kırılarak zarar gördü. Mesai bitiminde evlerine dönenler etrafta uçuşan ve çatıdan düşen nesneler yüzünden tehlike atlattı. Yola savrulan ağaçları Belediye ekipleri, topladı. Etkili fırtınaya yakalanan bazı vatandaşlar: "İlk defa böyle bir fırtına görüyoruz. Uzun süre elektrik kesintisi yaşandı. Yine de ucuz atlattık, hava da uçuşan nesneler görünmez bir kazaya yol açabilirdi" dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim