**Belediyeler üzerinden düzenlenen projeler gerekçe gösterilerek yurtdışına insan kaçırıldığına dair tartışmalar gündemdeki yerini korurken, 2020’nin Eylül ayında 110 kişiyi Almanya’ya göndermek için Belediye Meclisinden karar çıkaran Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren; “Firma belediyeden sadece iki kişinin geleceği, diğer isimlerin kendileri tarafından belirleneceği konusunda ısrar edince şüphelendik. Yaptığımız araştırmalarla o dönem geziyi iptal ettik” dedi.

MECLİSE SORU ÖNERGESİ SUNDU
HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin, TBMM’ye sunduğu ‘Kozluk Belediyesinin Bir Projeyle Almanya'ya 110 Kişi Göndermesi’ soru önergesine geçen yıl HDP’den, Ak Parti’ye geçen Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren yanıt verdi. Gazeteci Ferit Aslan’a açıklamalarda bulunan Eren, HDP’den istifa etmeden önce bir firmanın belediyeye gelerek Avrupa Birliği’nin hibe verdiğini, Almanya‘ya 110 kişi gönderileceğini ve Kozluk Belediyesi’ne de bu proje kapsamında 50 bin euro hibe verileceği nedeniyle projeye sıcak baktıklarını söyledi. Başkan Eren; “14-15 Aydır belediyede işçilerin maaşlarını ödeyemeyen bizler için önce bu teklif cazip geldi. İşlemleri başlattık ve 19 Eylül 2020 tarihinde belediye meclisinden karar çıkarttık. Kararı çıkarttıktan sonra firmayı çağırarak kendileri ile konuştuk” dedi.

“GEZİYİ İPTAL ETTİK”
Kozluk Belediye Başkanı Eren, şöyle devam etti: “Firma belediyeden sadece iki kişinin geleceği, diğer isimlerin kendileri tarafından belirleneceği konusunda ısrar edince şüphelendik. Firma ısrar ile gideceklerin kendileri tarafından belirleneceğini, bu işi daha önce de yaptıklarını ve Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı ile konuşabileceğimizi söyledi. Akçakiraz Belediye Başkanı’nı arayınca bu işin tuzak olduğunu, gidenlerin geri gelmediğini ve bu konuda dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Bunun üzerine, Kozluk Kaymakamlığı ve Batman Valiliği’ne yazı yazdık, karar beş gün sonra onaylanmadı ve gezi olmadı. Bu konuya gündeme getirerek olmamış bir şeyi olmuş gibi göstererek beni yıpratmaya çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim