*Hava sıcaklığının gün içerisinde 45 dereceyi bulduğu Batman'da  fırıncı esnafı da ekmek mücadelesini sürdürüyor. Ocak başında sıcaklığın yaklaşık 90 dereceyi bulduğunu dile getiren fırıncılar, yaz aylarında kilo verdiklerini söylüyor.

“YAZIN BOL SU TÜKETİYORUZ”
Batman’da  yaz mevsiminde etkili olan bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı çekilmez hale getiriyor. Hava sıcaklığı gün içerisinde 44 ila 45 dereceyi buluyor. Hayatı olumsuz etkileyen sıcaklığa en çok maruz kalanlar ekmek fırınlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor. İnsanlar gölgede durmakta bile zorlanırken, fırın da ocak başında çalışan ustalar, hem fırının sıcaklığı hem de aşırı yaz sıcaklarıyla mücadele ediyor. Yaklaşık 90 dereceyi bulan sıcakta çalışan ustalar, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için aralıksız çalışıyor. Ekmek parasının zor olduğunu aktaran fırıncılar, “Yazın bol bol su tükettiğimiz için kilo veriyoruz” dediler.

“İŞİMİZ KOLAY DEĞİL…”
Yaz aylarında fırında çalışmanın zorluğuna dikkat çeken Batman’daki bazı fırıncılar, şunları kaydettiler; “Dışarının sıcaklığı 44 ile 45 derece oluyor.  Fırının sıcaklığı 90 dereceye yakın oluyor. Fırın ocağına  yakın olan usta ve fırının arkası daha sıcak oluyor. Fırının arka kısmında hava sirkülasyonu olmadığı için çok sıcak bir hava oluşuyor. İşimiz yazın çok zor. Aşırı tuz atarız, fazla su tüketiriz bunun yanında kilo veririz. Yaz aylarında fırıncılar mutlaka kilo verir, çünkü sıcaktan erir vaziyete bürünürler. Fırıncılar için ekmek parası bu kadar zor. İşimiz görüldüğü gibi kolay değil.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim