‘19 Eylül Gaziler günü’ nedeniyle Valilik bahçesinde tören düzenlendi. Törenin ardından gazileri yemekte konuk eden Vali Ahmet Deniz: “Yıllardır üzerimize saldırıyorlar. Geçmiş yılların intikamını almak için finali 15 Temmuz’la yapmaya çalıştılar. Şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

GAZİLER UNUTULMADI
Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen ‘19 Eylül gaziler günü’ törenine Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, STK temsilcileri ve kamu kurum yöneticileri katıldı. Törenin ardından Vali Ahmet Deniz, gazileri Polis Evi yemekhanesinde ağırladı. Gazilere hitap eden Vali Deniz: “Biz burada ayaktaysak aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZ BU TOPRAKLARIN TAPUSU”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu toprakları vatan yapan o onurlu duruş, o onurlu davranıştır. Şehitlerimiz bu toprakların tapusu, gazilerimiz canlı şahidi. Yıllardır üzerimize saldırıyorlar. Geçmiş yılların intikamını almak için finali 15 Temmuz’la yapmaya çalıştılar. Bu milletin kahraman fertleri 15 Temmuz’da da şahadete gideceği bile bile hanilere karşı durdu. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu ama bu topraklarımıza işgale vermedik” dedi. Programda konuşan Kıbrıs gazisi Mehmet Güneştekin de günün anlamına değinerek: “Vatan ve bayrak aşkıyla tarihte sayısız zaferler yaşamış bir milletiz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim