** Batman Özel İdare Genel Sekreterliği personeli Ali Ekber Kılıçdoğan, filmlere konu olacak yöntemle dolandırıldı. Kılıçdoğan’ın borçlarını ödemek için çektiği 10 bin TL’lik kredinin izini süren dolandırıcılar, ‘Komiseriz, operasyon parasını hesabımıza yatır’ diyerek memuru dolandırdı.

 

FİLM SENARYOSU GİBİ
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde 25 yıldır memur olarak görev yapan 52 yaşındaki Ali Ekber Kılıçdoğan, filmlerin senaryosunu aratmayacak yöntemle dolandırıldı. 11 Temmuz’da borçlarını ödemek için bir bankadan 10 Bin TL kredi çeken Ali Ekber Kılıçdoğan, bir saat sonra ‘0553 572 96 67’ nolu telefondan arandı. Aynı anda Kılıçdoğan’ın diğer hattından ailesine de ulaşan dolandırıcılar, akıllara durgunluk verecek bir hikayeyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

 

DOLANDIRICILIĞIN BÖYLESİ

Olayın şokunu yaşayan Kılıçdoğan, o anları şöyle anlattı: “Daha önce kullandığım bir telefon hattımın 765 TL’lik borcu vardı. O telefonumun borcunu iki hafta önce ödedim. Kredi çektikten sonra bir numara aradı ve ‘Biz komiseriz, 765 TL borç sizin değil. Sizi bir şahıs dolandırdı. Biz de kendisine ulaşmak üzereyiz. Sizi bir daha dolandırmaması için bankada hesabınız var mı?’ diye sordular. Ben de bir saat önce kredi çektiğimi söyledim ve bana çektiğim parayı operasyon için kullanacaklarını söylediler. Daha sonra ‘Siz 10 bin TL’yi vereceğimiz hesaba yatırın, biz polislerle evinize 10 Bin TL gönderdik. Paranızı evden alabilirsiniz’ dediler. Ben de kızımı aradım ‘kızım parayı aldınız mı’ diye sordum ‘hayır’ dedi ama araya hemen başka bir ses girdi ve ‘evet aldım’ dedi. O an bir şeyler hissetim ama tekrar benimle konuşmaya başladılar.”

 

PARAYI ATM’DEN YATIRDI
Kılıçdoğan, şöyle devam etti: “Şüphelenmeme rağmen beni tekrar ikna ettiler ve parayı ATM’den hesaba yatırımamı istediler. İki hesap numarası verdiler, paraları ikiye ayırıp yatırdım. Son 200 TL’yi de yatıracakken ATM önündeki vatandaşlar beni uyardı. Tam da o anda telefonun şarjı bitti. Daha sonra o numarayı aradığımda telefon kapalıydı. Ben de İpragaz mahallesindeki polis merkezine giderek şikayette bulundum.” Zor durumda olduğunu belirten Ali Ekber Kılıçdoğan: “Bayram öncesi borçlarımı ödemek için kredi çekmiştim. Dolandırıcılar parayı alarak beni çok zor durumda bıraktı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kurumum başta olmak üzere yöneticilerimizden destek bekliyorum. Beni dolandıranların bir an önce yakalanmasını istiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim