**Batman Üniversitesi’nin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile birlikte düzeldiği ‘Sanayi ve Üniversitesi’ istişare toplantısında önemli mesajlar veren Fernas İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu; “Bir boru kaynak işiyle 35 yılda Türkiye’nin sayılı firmalarından olduk” dedi.

**Programda yatırımcılara seslenen Vali Hulusi Şahin ise Tekstil OSB müjdesini verdi; “500 dekarlık alanı tekstil ihtisas OSB’ye ayırıyoruz. Batmanlılar geleceğe umutla bakıyor.”

FERNAS’IN ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI
Batman Üniversitesi ile Sanayi-Teknoloji Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘kamu, sanayi ve üniversite iş birliği istişare’ toplantısına Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, BÜ Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve iş dünyasından seçkin topluluk katıldı. Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde yapılan toplantının açılış konuşmasını Sanayi-Teknoloji İl Müdürü Ömer Faruk Özel yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Fernas İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu, 35 yıllık başarı öykülerini iş insanlarıyla paylaştı. ‘Bir boru kaynak işiyle bugünlere geldik’  diyen Nasıroğlu; “2002 Yılında beraber çalışma kültürü ile yola çıktık ve iş insanlarıyla birlikte kurduğumuz All Alçı’da 7 tesisle ihracata başladık. Alçı sektöründe 19 yılda çok iyi yere geldik” dedi

YENİLENEBİLİR ENERJİDE MESAFE KAT ETTİK
Nasıroğlu, şöyle devam etti; “İnşaat sektörünün yanı sıra yenilenebilir enerjide de yeni yatırımlara yöneldik. Rüzgar enerjisine yönelik yatırımlarımız da oldu. Yeter ki iş dünyamız akıllı yatırımlara yönelsin. Türkiye’de ilk 100’ün içinde bir firmayız. İnşaat ve yol projelerinde de yer aldık. Türkiye’de en hızlı beton otoyolları yapan ilk 15 firma arasındayız. İşte bir kaynak işiyle geldiğimiz başarının öyküsü budur. Biz, Batman Üniversitesi kadrosuna ve öğrencilerine kapımızı sonuna kadar açıyoruz. Gaziantep’e bakın, artık onlar denize bağlanmak için 35 kilometrelik tünel istiyor. Biz de kendimizi yenilemek zorundayız. Bizdeki hırs ve merak bizi iyi yere getirir. İş insanlarına sesleniyorum; küçük düşünmeyin kapılarınızı sonuna kadar açın.”

TEKSTİL İHTİSAS OSB’YE DOĞRU
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sanayici-üniversite iş birliği ortak çalışmalarına önem vereceklerini söyledi ve ekledi; “Akıllı petrol üretim talep sistemini geliştirdik. Önümüzde bir dizi proje daha var.” Toplantıda konuşan Milletvekili Ziver Özdemir ise Fernas’ın Batman ve Türkiye’de marka olduğuna dikkat çekerek; “Keşke 5-10 Fernas daha olsaydı. Onlarla iftihar ediyoruz. Batman daha iyi yerde olabilirdi. Ayrıca TPAO ve TÜPRAŞ gibi kuruluşlar malzeme tedariklerini buradan karşılamalı.” Programda yatırımcılara seslenen Vali Hulusi Şahin ise şunları kaydetti; “Sayın Ferhat Nasıroğlu önemli mesajlar verdi. Burada her şey var.  Var olan şeyden çekinmemek lazım. Para, gayret, insan ve nüfus var. Sorunlar birikebilir ama çözülür. Batman’ın hedefi Gaziantep’ten aşağı olmamalıdır. Biz şimdi de OSB’de tekstil ihtisas bölgesi için 500 dekarlık alan ayırdık.” Programın sonunda Vali ve Rektör, Nasıroğlu’na plaket takdim etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim