**Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da vatandaşlar ‘zamlı’ elektrik faturaları karşısında şaşkın. Geçen aya oranla yüzde 100’ü aşan faturaları gören bazı vatandaşlar; “Artık elektronik cihazları kullanırken iki kez düşünüyoruz” diyorlar.

FATURAYI ALAN ‘ŞOK’ YAŞIYOR
Enerjide zamlı tarifenin devreye girmesiyle vatandaşlar ‘şok’ yaşıyor. Konutlardan işyerlerine yeni dönem faturalarını alan vatandaşlar yüzde 100’ü aşan zamlı faturalar karşısında şaşkınlığını gizlemiyor. 150 Metrekarelik bir konuta 600-700 civarında elektrik faturası gelirken, işyeri ve sanayide de geçen ay 20-30 Bin TL elektrik faturası alan işletmeler 70-80 Bin TL’lik faturalar karşısında ‘şok’ yaşadı. Yüksek faturalar nedeniyle geçtiğimiz günlerde basın açıklaması düzenleyen Batman Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğündeki STK temsilcileri de zamların geri alınmasına dikkat çekmişti.

OCAK’TA 29 BİN, ŞUBAT’TA
57 BİN TL’LİK FATURA
Elektrik faturalarına yansıyan zammın geri alınması gerektiğini belirten iş insanı ve Elma Sokağı Başkanı Turan Songur; “Halkın tüm kesimi zamlı faturalar karşısında şaşkın. Kendi işletmeme geçen ay 29 Bin TL fatura gelirken, yeni faturamız ise 56 Bin 940 TL geldi. Bu rakamlar kabul edilebilir değil. Zaten pandemi nedeniyle büyük zorluklar yaşayan esnaf ve vatandaşlar şimdi de faturalar karşısında perişan hale geldi. Hayat pahalılığının ciddi düzeyde arttığı bu dönemde elektriğe uygulanan zam geri alınmalıdır” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim