*Hafta sonu uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Özcan Temel’in öldürülmesine bir tepki de Batman Demokrasi Platformundan geldi.

BU TABLO BİR DAHA YAŞANILMAMALI”

Batman’ın Petrol mahallesinde öldürülen Özcan Temel’in faillerin bulunmasını isteyen protesto edildi. Batman Demokrasi Platformu’nun organize ettiği yürüyüşe BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP İl Eş Başkanları Serdar Atalay, Rahşan Çarboğa, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve Taksim Dayanışma Platformu üyesi Dr. Osman Öztürk ile kalabalık bir topluluk kişi katıldı. Batman Demokrasi Platformu’nun açıklamasını SES Şube Başkanı Esat Altunışık, okudu. Altunışık, şöyle konuştu; “Bu halk mezar evlerini, domuz bağlarını sokak ortası infazları ve yüzüne kezzap dökülenleri unutmadı. Bir daha bu tablonun yaşanılmamasını istiyoruz. Bu saldırının fail ve faillerini, yaşananların ayrıntılarıyla bir an önce aydınlatılmalıdır. Yetkili makamlar yeni acıların ve karanlık bir tablonun sorulusu olmamalıdır.”


PLATFORMDAN YÜRÜYÜŞE DESTEK

Batman’ın İpragaz mahallesinde Özcan Temel’in cinayetine bir tepki de Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve Taksim Dayanışma Platformu üyesi Dr. Osman Öztürk’ten geldi. Yürüyüşe katılan Taksim Dayanışma Platformu üyesi Öztürk, “Bu saldırı çok üzücü, acı, vahim ve tehlikeli bir olaydır. Bu ülke sekiz aydır aslında bir umut taşıyordu, bir barış umudundaydı. Bu ülkenin dağlarında gençlerimiz ölmüyor diye övünüyorduk. Ama ne yazık ki, bu ülkenin dağlarında gençlerimiz ölmüyor ama bu ülkenin meydanlarında, şehirlerde son dört aydır gençlerimiz ölüyor. Son dört aydır sekiz çocuğumuz, gencimiz öldürüldü. Bu zülüm ve bu ölümlere karşı korkmayacağız, yılmayacağız. Susmayacağız ve affetmeyeceğiz. Partileri de cinayeti işleyenleri de affetmeyeceğiz.” Basın açıklamasının ardından kitle olayın yaşandığı yere yürüyüp Temel ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Editör: TE Bilişim