Yılda 7 bin adet masa, sandalye, dolap üretiyorlar

Fabrika gibi okul!

* Batman Endüstri Meslek Lisesi’nde mobilya, dekorasyon ve torna tesviye bölümünde çalışan öğrenciler tatil yapmıyor. Yaz tatilinde okulların donatım malzemelerini hazırlayan öğrencilerin ellerine aylık 600 YTL para geçiyor. Yılda 1.5 milyon YTL’lik ciro elde ettiklerini belirten Okul Müdürü Hasan Musa Winxbet Gültekin, “Öğrencilerimiz hem meslek öğreniyor, hem de ailelerine katkıda bulunuyorlar” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA FIRSATI

Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Batman Endüstri Meslek Lisesi’nde mobilya, dekorasyon ve tesviye bölümünde okuyan öğrenciler, yaz tatilinde bile çalışıyor. Kent merkezi ile ilçe, belde ve köy ilköğretim okullarına her yıl ortalama 4 bin adet sıra, masa, sınıf dolabı, yazı tahtası ve bilgisayar masası siparişi aldıklarını belirten EML Müdürü Hasan Musa Gültekin, “Üç bölümde okuyan yaklaşık 100 öğrencimiz yaz geldi mi mobilya, dekorasyon ve torna tesviye bölümünde çalışıyor. Merkezi okulların siparişinin yanı sıra Bakanlığın liselere yaptırdığı 2500-3000 civarında masa ve sandalye siparişini de alıyoruz. Öğrencilerimizin eline ortalama 500 ila 600 YTL arasında aylık para geçiyor” dedi.

ÖĞRENCİLER MUTLU

Endüstri Meslek Lisesi’nin mobilya, dekorasyon ve torna tesviye bölümünde çalışan öğrencilerden Uğur Çelik ve Selman Kavak, “Tatil geldi mi kendimizi çalışmaya adıyoruz. Daha önce ailelerimiz yaz tatilinde çalışmak için batıya gidiyordu. Ancak okuldaki bu ortam üzerine burada kaldık. Hem meslek öğreniyoruz, hem de ailelerimize katkıda bulunuyoruz. İşimizi çok seviyoruz. Arkadaşlarımızın bir bölümü tatil yapabilir, fakat biz çalışarak çok daha mutluyuz. Her türlü mobilya malzemesini imal edebiliyoruz. Bize bu ortamı sağlayan okul idarecilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Öte yandan EML Müdürü Hasan Musa Gültekin, yıllık cirolarının 1.5 milyon YTL olduğunu anımsatarak, “Bu rakamın büyük bölümünü malzemelere yatırıyoruz. Ağaç ve dekorasyonun maliyeti büyük. Öğrencilerimize çalışma ortamını oluşturduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim