**Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru (Kelhok) köyündeki köy ve arazi davasının sürdüğü Batman Asliye Hukuk ve 2. Asliye Ceza Mahkemelerinde süren davayı takip eden Salih Baran, Hikmet Eriş, Hüseyin Ulucan, Cemil Toku ve Celal Erkiş; “Davanın sonuçlanmasını dört gözle bekliyoruz” diyorlar.

“KÖYÜMÜZE DÖNMEK İSTİYORUZ”
Yaklaşık 30 yıl önce köylerini emanet teslim ettikleri çevreden alabilmek için hukuk mücadelesi veren Kuşçukuru (Kelhok)’lu Ezidiler, Batman Asliye Hukuk ve 2. Asliye Ceza Mahkemelerinde açılan davalardan umutlu olduklarını söylediler. 5 kişilik bir ekiple duruşmayı izleyen Almanya’daki Ezidilerden Salih Baran, Hikmet Eriş, Hüseyin Ulucan, Cemil Toku, Celal Erkiş ve Zeki Erkiş, üç yıl önce Asliye Hukuk Mahkemesi davasında sonuçlanan kararın düzeltilmesi için Yargıtay’dan haber beklediklerini belirttiler. Köylerine dönüş hazırlığında olduklarını ifade eden Ezidiler; “Mahkemenin sonuçlanmasını dört gözle bekliyoruz” dediler.
“UMUTLUYUZ”
Ezidiler, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Batman Asliye Hukuk Mahkemesinin yanı sıra yaklaşık bir yıldır 2. Asliye Ceza Mahkemesinde keşif çalışmaların yapılmasına yönelik tarihin yeniden belirlenmesi yönünde karar alındı. Köydeki ev ve arazilerin keşfi 25 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak. Keşif yapılana kadar Almanya’ya dönmeyeceğiz. Duruşma tarihi ise 12 Haziran.” Batman Barosu avukatlarından Abdullah Akın, 8 Nisan 2015 tarihinde yapılması gereken keşif çalışmasının ileri bir tarihe ertelendiğini ifade ederek; “Asliye Hukuk’ta daha önce karar düzeltilmesine yönelik olumlu bir adım atılmıştı. Şimdi bu kararın Yargıtay’da düzeltilmesi bekliyor. 25 Mayıs 2015 tarihinde köyde yapılacak arazi ve evlerin keşfi için önümüzdeki günlerde bilirkişi heyeti incelemelerde bulunacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim