*Batman’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde kömür sobası mazgalından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 40 yaşındaki Bereket ile 36 yaşındaki eşi Hatice Atay yaşamını yitirirken, bir gün önceden zehirlenerek hayatlarını kaybettikleri tespit edilen çiftin 3 çocuğu ise ayrı oda da kaldıkları için kurtuldukları öğrenildi.

24 SAAT SONRA FARK EDİLDİLER
2021 Yılının ilk gününün gecesinde sobadan çıkan karbonmonoksit gazı, Bereket-Hatice Atay çiftinin hayatına mal oldu. Batman’ın Cumhuriyet Mahallesi 1509 sokakta oturan ve ailesinin geçimini lokantacılıkla sağlayan 40 yaşındaki Bereket Atay, kiralık oturduğu evde kömür sobasında yaktığı kömürün bir kısmının bıraktığı mazgal ile yattıkları odaya götürdü. Kömür sobası mazgalından sızan karbonmonoksit gaz, Atay çiftini uykuda yakaladı.  Batman Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopside Atay çiftinin yılbaşı gecesinde hayatını kaybettiği anlaşıldı.

ÇOCUKLAR DİĞER ODADAYMIŞ
Atay çiftinin çocukları 12 yaşındaki Aslan, 10 yaşındaki Süleyman ile 8 yaşındaki Umut, ayrı kaldıkları oda karbonmonoksit gazından az etkilendikleri belirtildi. 1509 Sokak sakinleri, uzun süreyle Atay ailesinin evlerini açmasından şüphelendi. Kapıyı çalmalarına rağmen açmayan Atay ailesi fertlerinin durumundan şüphelenen komşuları, durumu Emniyet ile 112 Sağlık ekiplerine bildirdi. Olaydan bir gün öncesinden öldükleri anlaşılan Atay çiftinin cansız bedenleri Araştırma-Eğitim hastanesinin morguna kaldırılırken, üç erkek kardeş de iki gün süreyle tedavi gördükleri hastaneden taburcu edilerek, baba annesi Cahide Atay’ın yanına yerleştirildi.  

“ÜÇ KARDEŞ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILSIN”
Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Zeki Yasak, acı olayda yetim kalan Atay kardeşler için yardım kampanyasının başlatılmasını istedi. Halen olayın şokunda olduklarını söyleyen Muhtar Yasak, şunları kaydetti: “Atay ailesi kiralık evde otuyordu. Kendi halinde bir aileydi. Bereket Atay, ailesinin geçimini  lokantacılıkla sağlıyordu. Olayı duyduğumuzda Atay çiftinin cansız bedenleri hastaneye kaldırılmıştı. Geride kalan üç çocuk için hayırsever kurumlar ile hayır severler tarafından yardım kampanyasının başlatılmasını istiyoruz.”

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER
Karbonmonoksit gazından zehirlenen Bereket (40) ve Hatice Atay (36) çiftinin cenazeleri önceki gün Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde otopsilerinin yapılmasının ardından Asri Mezarlık’a getirildi. Çift kılınan cenaze namazının ardından yakınları ile gözyaşları arasında yan yana defnedildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim