** Belde mahallesinde dün sabah kötü koku hisseden semt sakinleri, AKSA SİBADAŞ, Çevre-Şehircilik ve Belediye’nin telefonlarını kilitledi. AKSA SİBADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, 300’ü aşkın ihbar aldıklarını belirterek: “Ekiplerimiz gün boyu saha araştırması yaptı, her hangi bir sızıntıya rastlanmadı” dedi.

“KOKU, BELDE’DEN ÇEVREYE YAYILDI”
Batman-Siirt çevre yolu güzergahında Belde mahallesi ağırlıklı olmak üzere esrarengiz koku, semt sakinlerine nefes aldırmazken, sayısız koku ihbarı alan AKSA SİBADAŞ ve Çevre-Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, gün boyu saha araştırması yaptı. Belde mahalle muhtarı Nuri Altun, sabah saatlerinde semtin dört bir yanında kokunun çevreye yayıldığını belirterek: “Mahalle sakinlerinin şikayetleri peş peşe gelince önce SİBADAŞ’a, ardından da Çevre-Şehircilik ve Belediye’ye yetkililerine durumu bildirdik. Gaz kokusunun tespit edilmesi için ekipler gün boyu mahallede çalıştı ama esrarengiz koku tespit edilemedi” diye konuştu.

YARDIMCI: “SIZINTIYA RASTLAMADIK”
300’ü aşkın ihbar aldıklarını belirten AKSA SİBADAŞ Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı: “Ekiplerimiz gün boyu saha araştırması yaptı. Şebekedeki vanaları tespit etti. Özellikle kokunun etkili olduğu Batman-Siirt Çevre yolu güzergahında duyumlar aldık. Ekiplerimizin yaptığı araştırmada her hangi bir bulguya rastlanmadı. Doğalgazdan kaynaklı bir sızma yok. Şebeke de her hangi bir kaçak da söz konusu değil. Gelen her şikayeti değerlendirdik” dedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan ise ekiplerinin gün boyu çevre yolunda araştırma yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Her hangi bir sızıntı tespit edemedik. Ancak şikayetleri anında değerlendirdik.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim