**Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı’na yeniden seçilen Şevki Taş, zamanının çoğunu esnaf arasında geçiriyor. Alo Tevşo köy pazarındaki esnafları dinleyen Taş, “Köy pazarından tutun da diğer esnaflara kadar birçok esnafı ziyaret etmeden rahat edemiyorum. Esnafın sorunlarına ortak olmak için varız” diyor.

“ESNAF HER ŞEYİMİZ”
Yaklaşık 16 yıldır Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanlığı yapan Şevki Taş, önceki hafta yapılan kongrede seçilir seçilmez esnafa verdiği vaadini de tuttu. Hafta sonu ziyaret ettiği Alo Tevşo köy pazarında işyeri sahipleri ile seyyar esnafları dinleyen Başkan Taş, “Esnafımız için varız. Esnaf temsilcileri, esnaf sorunlarını dinlemek için vardır. Öncelikle Batman’ın organik ürünlerini köy pazarına taşıyan seyyar esnafı kutluyorum. Bir çok şehirde olmayan ürünleri bu pazarda toplayan esnafların sorunlarını da çözmek zorundayız” dedi.

“MODERN BİR PAZAR ŞART”
Batman Belediyesi’nin Alo Tevşo köy pazarına yönelik projesini de desteklediğini kaydeden Başkan Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köy pazarı Batman’ın can damarıdır. Bu pazarın modern bir görünüme kavuşması için Belediye’nin hayata geçirmek istediği projeyi destekliyoruz. 150-200 esnafın yanı sıra seyyar esnafların da mağduriyetinin göz önünde bulundurulması lazım. 1 Mart’tan itibaren Belediye’nin buraya uygulayacak modern köy pazarı projesinin hızlandırmasını istiyoruz. Batman’ın tek köy pazarının korunmasına yönelik projenin geliştirilmesi sevindiricidir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim