GIDA VE GİYİM SEKTÖRÜ CANLIYDI
Geride kalan Ramazan ayında bayram alış-verişinde daha çok gıda ve giyim sektörünün iş yaptığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, esnafın moralinin az da olsa düzeldiğini ifade etti. Bayram alışverişinin az da olsa piyasaya hareketlilik getirdiğini belirten Oda Başkanı Kaplan; “Eski Bayram alışverişleri yoktu. Yine de gıda ve giyim sektörü iş yaptı. Piyasa bu iki sektörle hareketli günler geçirdi. Esnaf, eski bayram alışverişlerini mumla aradı. Vatandaşlar bayram alışverişlerinde acil gereksinimleri karşıladı” diye konuştu.


KİRALAR DÜŞÜNDÜRTÜYOR
Turgut Özal Bulvarı ile Gülistan caddesindeki işyeri kiralarının artışından  yakınan Oda Başkanı Salih Kaplan, şöyle konuştu; “Özellikle bu iki güzergahta kiralar cep yakıyor. Bu yıl kira artışlarının olmaması için işyeri sahiplerini uyardık. Maalesef esnafı düşünen olmadı. Artışların geçici bir süreyle dondurulması gerekiyor. İnşaat sektörünün yeniden hareketlenmesi konusunda hava mania meselesi bir an önce çözülmelidir. Çünkü Batman piyasasına inşaat sektörünün artısı kaçınılmazdır.”
UMUT;  DÜĞÜN MEVSİMİ
Ramazan bayramı sonrası yörede düğünlerin başlamasıyla birlikte piyasada kısmen hareketliliğin yaşandığını kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan; “Mobilyacı ve kuyumcu esnafı başta olmak üzere bazı esnaflar, iş yapabilecek. Yılda ortalama Batman’da 3500 civarında düğün yapıyor. Düğün mevsimi esnaflar için bir umuttur. Yılın ilk ayında Batman’da 1300 çift nikah kıydı. Yıl sonuna kadar sürecek diğer düğünlerde piyasaya canlılık kazandıracak” dedi. (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim