*Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, esnafın artıştan kaçınıp Ramazan ayında üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi.

“ESNAFIMIZ SORUMLULUĞUNUN FARKINDA”
11 Ayın sultanı Ramazan’da üyelerinin artıştan uzak olacağını belirten Oda Başkanı Salih Kaplan; “Ramazan ayında esnafımız kesinlikle artıştan yana değil” dedi. “Yüksek kiraya rağmen Ramazan ayında mümkün olduğu kadar artıştan kaçınmaya çalışan esnafımız var” diyen Kaplan, “Bölgede Ramazan ayında artışa gitmeyen İl’lerden biri de Batman esnafıdır. Bazı süt ürünlerinde artış oluyorsa, bunu tüm esnafa yaymak doğru olmaz. Her zaman mübarek Ramazan ayında esnafımız sorumluluğunun farkında olmuştur. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.

“GÜZEL DAVRANIŞLAR ARTIRILMALI”
Ramazan-ı Şerif’in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini söyleyen Başkan Kaplan, “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı bu ayda dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırıp en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir” dedi.

“ESNAFIMIZIN ZAM TALEBİ OLMADI”
Başkan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ramazan ayı nedeniyle esnafımızdan hiçbir zam talebi almadık. Her ne kadar bazı çevrelerce esnafımıza yönelik ‘fırsatçılık algısı’ oluşturulmak istense de bunun doğru olmadığını, odamıza her hangi zam talebinin gelmediğini değerli halkımızın bilmesi lazım. Tam aksine esnafımızın büyük ekonomik zorluklara ve yüksek işyeri kiralarına rağmen fiyat artışına girmeyerek, büyük bir fedakârlık yaptı. Esnafımıza göstermiş oldukları bu duyarlılıklardan dolayı teşekkür ediyorum. Umarım halkımız da bu duyarlılığa karşılık olarak, hem esnafımıza destek amaçlı hem de Batmanımızın ekonomisine katkı sağlayacak şekilde alışverişlerini yerel esnaflarımızdan yapacaklardır. Ramazan ayının huzur ve barışa vesile olması dileğiyle kutluyorum.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim